Det råder en strid ström av partnertillverkade grafikkort baserade på de senaste flaggskeppen från både AMD och Nvidia. Senast ut med en skräddarsydd variant av Radeon R9 290X är HIS, som ger grafikprocessorn Hawaii XT en högre klockfrekvens än bolagets tidigare version av grafikkortet.

HIS Radeon R9 290X Iceq X2 Turbo får sina 2 816 streamprocessorer klockade i upp till 1 060 MHz, upp från 1 040 MHz i tidigare modell. I vanlig ordning hör även 4 GB GDDR5, som i det här fallet kliver upp till 5 400 MHz för en minnesbandbredd på 345,6 GB/s.

Synonymt med många tidigare grafikkort från HIS kommer modellen med ett blått kretskort. Kylaren är bolaget Iceq X2 med en guldfärgad kåpa, som omger de båda 89 mm-fläktarna och aluminiumflänsarna med värmeledningsrör. Grafikkortet tar upp två expansionsplatser och baksidan huserar en bakplåt.

Andra finesser är en BIOS-brytare, vilken är främst avsedd för kompatibilitet mellan äldre och nyare system. För videoanslutningar syns två DVI-D, en HDMI 1.4a och en Displayport 1.2 kapabel att driva 4K-upplösning i uppdateringsfrekvensen 60 Hz.

Några prisuppgifter framgår inte, men sannolikt rör det sig om några hundralappar över referensdesignen från AMD. Det är inte heller känt när grafikkortet kan väntas finnas i butik.