Med 2007 års Stalker: Shadow of Chernobyl lade den ukrainska utvecklaren GSC Game World grunden för en trogen följarskara. Stalker kombinerade FPS-skjutande i en alternativ verklighet där en andra katastrof vid Chernobyl muterat allt liv runt kärnkraftverket.

Trots bruk av den tekniskt opolerade spelmotorn X-ray blev Stalker populärt, och fick två uppföljare i form av Clear Sky från 2008 och Call of Pripyat från 2009. Samtliga tre titlar byggde på samma tekniska grund med mindre förbättringar, men 2010 meddelade GSC Game World att uppföljaren Stalker 2 var under utveckling med en helt egenutvecklad spelmotor.

Stalker2.jpg

Detta arbete skrotades i april 2012, och det dröjde till år 2018 innan GSC Game World bekräftade att spelet fortfarande utvecklades men nu med en ny spelmotor i form av Unreal Engine 4. Efter detta rådde återigen radiotystnad, men nu släpper utvecklaren den första bilden på Stalker 2 i Unreal-skrud.

Bilden visar den nedgångna och olycksbådande stämning serien är känd för, men mer än så bjuder inte GSC Game World på denna gång. Utvecklarens tidigare planer anger att Stalker 2 lanseras år 2021, men det är oklart om detta fortfarande än studions målsättning.

Gillar du Stalker-serien och har suttit som på nålar inför Stalker 2? Vad tänker du runt bilden ovan? Dela med dig i kommentarerna!