När Epic Games sjösatte satsningen på en egen spelbutik skedde det med en god portion kontrovers. För att etablera sig snabbt säkrade Epic Games exklusiv försäljning av ett flertal stortitlar för PC, där den största kontroversen låg i att spel som utannonserats för andra butiker gjordes exklusiva för Epic Games Store i efterhand.

När Epic Games nu presenterar uppsättningen exklusiva titlar för våren 2020 lyser stortitlarna med sin frånvaro. Fokus för våren ligger istället på en blandning av mindre mer nischade spel inom olika genrer. En av titlarna är det tydligt namngivna Totally Reliable Delivery Service, som kort och gott handlar om att leverera paket med i samarbete med vänner i en öppen sandlådevärld.

Industries of Titan är en stadsbyggar-simulator som likt namnet antyder utspelar sig på Saturnus måne Titan. Här tävlar spelaren med andra stora organisationer om att bygga ut månens snabbväxande industrisamhälle. Spelmekaniken är så kallad realtid med pausfunktion, eller "real-time with pause".

Dread Nautical är ett taktiskt turordningsbaserat spel där spelaren styr en grupp individer som befinner sig på ett kryssningsfartyg. Fartyget attackeras av monster från en annan dimension vilket tvingar spelarens grupp att använda begränsade resurser för att mota det nya hotet. Utvecklarna meddelar att spelaren kan förvänta sig att bita i gräset, ofta.

Diabotical är ett tävlingsinriktat Arena-FPS där spelaren tar rollen som färggranna robotar. Spelaren kan skapa sin egna Eggbot och tävla mot andra i tre olika spellägen över nio olika kartor. Spelet är gratis att ladda ned med betalningar i spelet, en så kallad Free to Play-titel (F2P). Spelare kan anmäla sig till ett öppet betatest nu.

Saturnalia är ett skräckspel där spelaren ska överleva i en isolerad italiensk by där människor försvinner mystiskt under vintersolståndet. När spelarens karaktär dör är den permanent död, och det handlar alltså om ett så kallat roguelike-spel. Spelaren tar då rollen som en annan karaktär, vilket förändrar hela byns struktur.

Sludge Life är en FPS-titel med ett något ovanligt fokus på vandalism. Spelaren tar rollen som grafittifantasten Ghost som ska sprida sitt klotter på en ö fylld av "surmulna idioter och en tjock atmosfär". Sista spelet är konstnärliga Among Trees, där spelaren ska överleva i vildmarken. Spelets läckra presentation gör onekligen den skoningslösa vildmarken mer tilltalande.

Ett flertal av spelen lanseras i april och juni, medan några titlar lanseras senare i höst. Några av spelen listas i skrivande stund fortfarande som kommande spel i exempelvis Steam-butiken. Uppsättningen nämnd ovan inkluderar även Samurai Shodown, som tidigare släppts på spelkonsoler och Google Stadia.

Läs mer om Epic Games: