I maj år 2019 avslöjade spelutgivaren GOG att företagets klient GOG Galaxy skulle uppdateras. Den stora nyheten i version 2.0 var möjligheten att kombinera utbudet från olika digitala spelbutiker i ett gränssnitt. Sedan dess har klienten stadigt uppdaterats med nya och förbättrade funktioner, och med den femte stora uppdateringen introduceras nu bland annat automatisk registrering av prenumerationer på speltjänster.

GOGGalaxy2_update5-2.jpg
GOGGalaxy2_update5-1.jpg
GOGGalaxy2_update5-4.jpg
GOGGalaxy2_update5-5.jpg

En användare som prenumererar på exempelvis Xbox Game Pass för PC, Ubisoft Uplay+ och liknande tjänster kan se och hantera spelutbudet från dessa tjänster i GOG Galaxy 2.0-gränssnittet. Tillgängliga titlar registreras automatiskt och kan installeras från GOG Galaxy 2.0. En funktion från de äldre versionerna av GOG-klienten som återvänder är möjligheten att koppla flera körbara filer (eng. executable) till ett spel. Denna funktion gäller dock endast speltitlar köpta via GOG.

Ytterligare funktioner som tillkommer inkluderar möjligheten att lägga till anpassade parametrar för körbara filer, för att möjliggöra integrering av moddar och specialanpassade startparametrar direkt i gränssnittet. Även detta gäller spel köpta via GOG. Alternativen för att sortera spelbiblioteken har också utökats.

Den femte uppdateringen av GOG Galaxy 2.0-betan rullar ut som automatisk uppdatering till användare nu, och den som ännu inte laddat ned klienten gör detta här. GOG meddelar också att mjukvaran lämnar betastadiet under de kommande veckorna, och ersätter då de äldre versionerna.

Är möjligheten att koppla flera körbara filer till ett spel och stöd för prenumerationstjänster något du suktat efter? Betatestar du GOG Galaxy 2.0? Dela med dig i kommentarerna!