Med 2018 års budgettelefon Pocophone F1 fick kinesiska Xiaomi till en oväntad succé. Trots en beskedlig prislapp i budgetsegmentet bestyckades telefonen med för prisklassen potent hårdvara under huven. Inför avtäckandet av telefonen Poco X2 bestämde sig Xiaomi att knoppa av produkterna till ett eget bolag som kort och gott går under namnet Poco.

Med Poco X2 fortsatte företaget traditionen med potent hårdvara för pengarna, men det handlade inte om en regelrätt uppföljare till Pocophone F1. En sådan väntas företaget istället avtäcka under en digital tillställning som lyfter fram lanseringen "av en ny Poco-telefon", men fler detaljer än så meddelas inte. Tidigare rapporter anger att Poco F2 utgörs av två modeller, där standardvarianten sällskapas av en Pro-modell.

Med Pocophone F1 levererades en för sin tid högpresterande systemkrets i form av Snapdragon 845 och rymliga 6 GB primärminne. Till detta kom också 64 GB lagring i grundutförandet, med en tillhörande prislapp på blott 4 000 kronor. Den som tog steget upp till 128 GB fick betala 4 500 kronor. I en tid när tidigare budgetvänliga märken som Oneplus tagit steget upp till flaggskeppsklassade prisnivåer återstår det att se hur nära Poco F2 landar prismässigt ställt mot föregångaren.

Poco F2-tillställningen äger rum den 12 maj vid en ännu ej kommunicerad tidpunkt.

Skulle en Poco F2-telefon vara aktuell för dig om de lägger sig nära priset hos Pocophone F1? Dela med dig i kommentarerna!