I sviterna av sjukdomen COVID-19 har svenskarnas beteenden ändrats, bland annat gällande köp av produkter åt sig själv eller nära och kära. Av denna anledning introducerar betaltjänsten Swish en ny funktion som låter användaren be andra om inbetalningar. Funktionen kallas "Förfrågningar" och finns tillgänglig i tjänstens mobila applikation nu.

SwishMeDamnit.jpg

Funktionen presenteras som en möjlighet för att påminna vänner och familj om utlägg de ännu inte fört över pengar för. När användaren gör en förfrågning matas önskat belopp in och mottagande part får då en förfrågan som innehåller både summa och telefonnummer ifyllt samt ett kort meddelande om vad betalningen gäller. Mottagande part behöver då endast godkänna förfrågan och signera överföringen med e-legitimationen Bank ID.

Möjligheten att kunna påminna eller be om en betalning har varit efterlängtad av Swish-användarna länge men det känns extra bra att kunna lansera Swish förfrågningar i dessa tider så att man enkelt kan göra sig fri från utlägg. – Edvind Nygaard, Produktansvarig Swish Privat

Förfrågningar finns tillgängligt för den som uppdaterar mobilapplikationen Swish till version 5.0.

Swish Privat menar att detta är en efterfrågad funktion hos användarna. Är möjligheten att be om pengar för utlägg något du väntat på?