Tidigare i vår åkte SweClockers skärmguru Thomas Ytterberg till Malta för att titta på Samsungs utbud av TV-apparater för år 2020. På tapeten för året angavs då bland annat en rad olika storlekar med QLED-paneler som gemensam nämnare och stöd för de olika funktioner som ryms inom nästa generations spelkonsoler och HDMI 2.1. I en ny informationsgrafik avtäcker Samsung nu ytterligare detaljer om årets spelfokuserade TV-apparater.

Samsung_QLED_TVgaming-2.jpg
Samsung_QLED_TVgaming-3.jpg
Samsung_QLED_TVgaming-4.jpg
Samsung_QLED_TVgaming-5.jpg

Traditionellt sett har TV-apparater huvudsakligen använts för att konsumera film och serier, och i mindre utsträckning för att visa upp innehåll från spelkonsoler. År 2020 är situationen en annan och med höstens lansering av nästa generations spelkonsoler och grafikkort dikterar spelhårdvara en stor del av vad entusiastklassade TV-apparater ska stöda. Med årets utbud av QLED-baserade TV-apparater satsar Samsung därför på att optimera tekniken för att ge så bra spelupplevelse som möjligt.

I Thomas Ytterbergs förhandstitt meddelade företaget att årets spelfokuserade nyheter bestyckas med låg latens, där uppgifterna då angav ett intervall om 11-15 millisekunder. I Samsungs nya informationsgrafik reduceras detta ned till 9,8 millisekunder. Detta kan ställas mot 2019 års motsvarande modeller som erbjöd latens om 15,4 millisekunder. Företaget lyfter också in synkroniserad bilduppdatering i form av AMD Freesync Premium i TV-utbudet.

Den sistnämnda funktionen anger inte endast att bilduppdateringen synkroniseras utan att detta stöds i upp till 120 Hz. Premium-nivån inkluderar även stöd för funktionen Low Framerate Compensation (LFC), en funktion som mildrar problem när bilduppdateringen faller under skärmens lägsta uppdateringsnivå. Samsung lyfter också fram funktionen Object Tracking Sound (OTS), där TV:ns högtalare kan följa bildens rörelse för 3D-likt ljud.

Thomas tittar på Samsungs TV-utbud för år 2020 – 8K, 120 Hz och FALD

När det gäller justeringar specifikt för spelkonsoler kommer 2020 års TV-utbud även med funktionen Auto Game Mode, vilken automatiskt aktiverar lågt latensläge och justerade bildinställningar när en ansluten spelkonsol registreras. Årets modeller blir också först ut med att kombinera komplett stöd för HDMI 2.1 i kombination med bilduppdatering i 120 Hz för 4K-signaler. Majoriteten av Samsungs 2020-utbud finns ute i handeln nu och lever sida vid sida med 2019 års sortiment till detta säljer slut.

Läs mer om Samsung QLED: