Pressmeddelandet innehöll dock något intressantare. Säkerhet på kontor och hemma har blivit allt viktigare, vi har bland annat sett att Microsoft har lanserat en fingeravtrycksläsare som läser av fingret och loggar in automatiskt i Windows. Produkten från APC är rätt lik Microsofts produkt. Det handlar nämligen om en mus som har en fingeravtrycksläsare inbyggt.

Musen kallas Biometric Mouse Password Manager och skall innehålla en mycket avancerad sensor som kan läsa av fingeravtryck även fast huden är torr, smutsig eller oljig. Musen har också möjlighet att lagra upp till 20 olika fingeravtryck.

- Idag blir det allt vanligare att utföra banktransaktioner, aktiehandel och shopping över Internet. I och med detta blir det också allt viktigare att skydda informationen på ett säkert sätt, säger Monika Öman, marknadschef på APC i Norden och Baltikum. Med hjälp av Biometric Mouse Password Manager kan användaren på ett enkelt sätt få tillgång till Internetkonton med en säkerhet som bara fingeravtryckssensorer kan erbjuda.

Läs mer om hos Biometric Mouse Password Manager APC.