Vilda västern-äventyret Red Dead Redemption 2 debuterade på Sonys och Microsofts spelkonsoler och önskemålen om en version för PC/Windows regnade tätt, något som blev verklighet i slutet av 2019. En annan konsolexklusiv titel som också efterfrågats bland datorspelare är Guerrilla Games Horizon Zero Dawn, som sedan 2017 kombinerat mekaniska robotar med pilbågsskytte i en alternativ framtid, men endast på Playstation 4.

Att titeln kommer till PC/Windows är bekräftat sedan en tid tillbaka och spelet kan förköpas genom Steam och Epic Games Store. Nu uppdaterar butikerna produktsidorna med systemkrav inför det skarpa släppet, som äger rum den 7 augusti. Systemkraven består av grundläggande och rekommenderade sådana, men exakt vad de två nivåerna motsvarar sett till upplösning och bildfrekvens nämns inte.

Grundläggande systemkrav

Processor

Intel Core i5-2500K
AMD FX-6300

Grafikkort

Nvidia Geforce GTX 780
AMD Radeon R9 290

Primärminne

8 GB

Lagring

100 GB

Operativsystem

Windows 10

Instegsnivån kräver en relativt enkel dator, där fyra- respektive sexkärniga modeller från AMD och Intels äldre serier duger. På grafiksidan syns de forna flaggskeppen Geforce GTX 780 från Nvidia samt AMD:s Radeon R9 290, båda med lanseringsår 2013. Minnesmängden för duon uppgår till 3 respektive 4 GB och när det gäller primärminne listas 8 GB.

Rekommenderade systemkrav

Processor

Intel Core i7-4770K
AMD Ryzen 5 1500X

Grafikkort

Nvidia Geforce GTX 1060
AMD Radeon RX 580

Primärminne

16 GB

Lagring

100 GB

Operativsystem

Windows 10

Den rekommenderade specifikationslistan innehåller något nyare komponenter och på grafiksidan listas förra generationens mellanklassare Nvidia Geforce GTX 1060 och AMD Radeon RX 580. Båda finns i utföranden med olika mängd grafikminne, men här åsyftas Nvidia-kortet med 6 GB och AMD-ditot med 8 GB videominne.

I processorväg rekommenderas fyra kärnor och åtta trådar från både Intel och AMD, där modellerna Core i7-4770K och Ryzen 5 1500X lyfts fram som exempel. För ett bättre flyt kliver systemkraven också upp till 16 GB primärminne. Två aspekter som däremot är oförändrade från den enklare nivån är krav på operativsystemet Windows 10 samt en lagringsenhet med 100 GB ledigt utrymme.

För den som är sugen på futuristiskt äventyr kan titeln som nämnt redan inhandlas, men prismässigt skiljer det en del mellan Epic Games Store och Steam. Förstnämnda har priset 349 kronor och Valves plattform ligger på 50 euro, vilket motsvarar ungefär 500 kronor. Framöver får spelet också en uppföljare vid namn Horizon Forbidden West, som släpps till Playstation 5, men tidpunkt för lansering är okänd.

Kommer du att spänna bågen och köra Horizon Zero Dawn på PC? Berätta i kommentarstråden!