Artiklar

Artiklar skrivna av Wittwang
20

Högt tempo med Intels Arc-grafikkort – ny familj ska sjösättas varje år

Via Twitter framkommer nu att generation fyra av Intel Arc kan komma att lanseras redan år 2025, vilket innebär en ny grafikkortsfamilj årligen.

38

Söndagsmatiné: Att förse en Tesla med flak

Tesla ligger i framkant när det kommer till elektriska fordon, men modellerna som erbjuds är inte optimala för att frakta virke och dylikt. Simone Giertz löser problemet.

120

Kunder lurade genom CDON Marketplace

Nu framkommer att CDON inte har stenkoll på alla aktörer som säljer genom den grön-vita samlingssidan. Bolaget avsätter pengar för att återbetala de drabbade.

Sponsras av EIZO
6

Här är de fem som testar EIZO på jobbet

En tid framöver ska fem SweClockers-medlemmar utvärdera EIZO-skärmar på sina respektive arbetsplatser, och rapportera om upplevelserna i början av nästa år.

64

LG tar OLED till 42-tumsformat nästa år

Skärmyta i all ära – ibland kan det bli osmidigt mycket av det goda. Nu framkommer att OLED får 42-tumsalternativ under nästa år, ett format som kan passa fler skrivbord.

Sponsras av Elgiganten
77

Tre härliga fyndkänslor vinner presentkort i Elgigantens tävling

Black Friday är igång och därmed är det dags att presenterade de tre vinnarna, som kniper varsitt presentkort på 5 000 kronor.

32

Missnöjt AMD kan byta TSMC mot Samsung

TSMC allokerar avancerade noder och stora volymer åt Apple. Enligt källor insatta i halvledarbranschen är Qualcomm och AMD därför sugna på att byta kontraktstillverkare.

29

Nyhetsquiz vecka 46 2021: Årets julklapp, reparationer och SweClockers Live!

Ännu en vecka går mot sitt slut. Vid sidan av tjuvstartade Black Friday-kampanjer har veckan utmärkts av bland annat SweClockers spelutvecklarorienterade direktsändning.

46

Rockstar tar tillbaka gamla Grand Theft Auto-spel efter trilogi-flopp

De som satt tänderna i Rockstars remaster är inte nådiga i sin kritik, men utvecklaren lovar bot och bättring, samt att originaltitlarna återkommer.

12

Söndagsmatiné: Iphone genom tiderna

Sedan första generationens Iphone såg dagens ljus år 2007 har totalt 33 olika modeller lanserats och minst sagt en del förändrats.

27

Rykte: AMD Radeon RX 6500 XT och RX 6400 skalar ned till 4 GB grafikminne

AMD har många gånger lyft fram generös mängd grafikminne som en styrka med Radeon RX 6000-modeller, men instegsklassen ser ut att stanna kvar i det förgångna.

Sponsras av Elgiganten
77

Black Friday-tävla med Elgiganten och vinn presentkort

Elgiganten tjuvstartar lågprisfesten en vecka i förtid, något som uppmärksammas med tävling. I prispotten ligger 15 000 kronor i presentkort.

Sponsras av EIZO
38

Certifiera dina skärmkunskaper med EIZO och SweClockers

Har du stenkoll på datorskärmar och vill bevisa din kompetens? EIZO i samarbete med SweClockers utmanar dig i ett klurigt kunskapsprov.

20

Xtrfy gör trådlös debut med lättviktaren M4 Wireless

Med perforerat yttre och RGB-belysning blir Xtrfys första trådlösa spelmus en historia med anpassningsbara delar och vikt om 71 gram.

Sponsras av EIZO
110

EIZO och SweClockers gör certifiering i skärmkunskap – testa nu!

Har du stenkoll på datorskärmar och vill dokumentera dina kunskaper? EIZO i samarbete med SweClockers kommer att bjuda på ett rejält kunskapsprov.

58

Noctuas luftkylare inkompatibla med välkylda Z690-moderkort från Asus

Rejäl kylning är inte enbart positivt. Det står klart när Noctua nu flaggar för att spänningsregleringen har problematiskt höga kylflänsar hos vissa Asus-moderkort.

29

Nyhetsquiz vecka 45 2021: Billigare DDR4-minne, e-sportrekord och AMD

I veckans nyhetsquiz blandas nedslag i renodlade rapporter med nulägesanalys kring DDR4-situationen, en tur i testlabbet och slutresultatet från tisdagshänget. Får du alla rätt?

Sponsras av Cooler Master
19

Tre kompakta chassin delas ut till Cooler Master-vinnarna

Uppfinningsrika medlemmar spänner musklerna i Cooler Masters NR200P-tävling, där en trio bidrag nu intar pallplatserna.

32

Asus och Gigabyte förser A320-moderkort med Ryzen 5000-stöd

Det har gått ett år sedan Ryzen 5000-lanseringen och fem år sedan intåget för enkla moderkort med styrkretsen A320. Nu bjuds BIOS-uppdateringar från två av tillverkarna.

37

Valve: "Begränsad bildfrekvens bästa verktyget för batteritid hos Steam Deck"

Den försenade handhållna enheten Steam Deck står i centrum för Valves livesändning. Jämn prestanda, batteritid och lagringshastigheter står i fokus för hårdvarudelen.