Artiklar

Artiklar skrivna av Wittwang
57

Hemelektronik i botten när e-handeln dalar

Under årets tredje kvartal minskade e-handeln ytterligare, med färre och mindre elektronikköp som resultat av tunnare plånböcker.

15

Söndagsmatiné: Windows-miniräknarens dolda superkrafter

De fyra räknesätten är bara en liten del av vad Kalkylatorn är kapabel till, något som täcks i veckans videotips.

12

Western Digital om vikten av klisterlappar och hårda specifikationer

Under Moderskeppets jungfrufärd tittade "Wittwang" in hos Western Digital, för att kika på företagets sortiment och snacka om varför övertydliga märkningar spelar roll.

Sponsras av Komplett
177

Black Friday-frågesport med Komplett

Den stora plånbokstömmardagen är snart här och i väntan på Black Friday utmanar Komplett i quiz om hårdvara och Black Friday.

33

Nyhetsquiz vecka 46 2022: Geforce RTX 4080, 12VHPWR och chassinytt

Det är dags att sammanfatta nytestat toppgrafikkort, chassinyheter och flera steg mot upplösningen kring 12VHPWR. Får du alla rätt i veckans nyhetsquiz?

144

LG tar OLED till spelskärm i 27-tumsformat

Nu stegar LG in på skärmmarknaden med OLED i ett format som många längtar efter. Med det följer hög uppdateringsfrekvens, rimlig upplösning och halvfet prislapp.

17

Söndagsmatiné: En krönika om metaversum

Verktygen på hårdvaru- och mjukvarusidan blir allt mer tilltalande. I veckans matiné talar MKBHD om sina tankar kring framtidens digitala verklighet.

122

Nvidia: "Runt 50 12VHPWR-incidenter totalt – glappkontakt orsaken"

Grafikkortsjätten följer upp med officiellt uttalande, som slår fast att 12VHPWR-härdsmälta är ovanligt men lätt att undvika med noggrann montering.

Sponsras av Komplett
40

Tävling: Skapa Kompletts skrivbordsbakgrund – vinn valfri speldator

Kampen om att pryda skrivbordet på tusentals Komplett PC är tillbaka och i prispotten ligger äran, samt dator och skärmar för över 30 000 kronor.

43

Nyhetsquiz vecka 45 2022: Hotell, grafikkort och stora processorer

Dammet börjar lägga sig efter höstens alla avtäckanden, medan testriggarna går varma inför kommande tester. Har du haft ögonen på nyhetsflödet?

58

AMD 3D V-Cache kan begränsas till två Ryzen 7000-modeller

På ryktesväg framkommer att åtta kärnor återigen kan bli taket för spelstarka 3D V-Cache, men också att billigare AM5 är omkring ett halvår bort.

63

Microsoft pausar Windows 11-uppdatering med prestandaproblem

Lägre spelprestanda är en oönskad funktion hos Windows 11 22H2-uppdateringen, som får Microsoft att dra i handbromsen medan en bugg åtgärdas.

Sponsras av Asus
117

Välstädat och kaotiskt belönas i Asus tävling

Trådlös kringutrustning delas nu ut till en mästare i kabelhantering, men också till en SweClockers-medlem som har lite att lära.

2

Söndagsmatiné: Pat Gelsinger och Linus Torvalds snackar Linux och öppen källkod

Två branschjättar diskuterar den viktiga bryggan mellan hårdvara och mjukvara, ett småmysigt samtal som lämnar långfingrarna utanför.

105

AMD: "Radeon RX 7900 XTX kontring på Geforce RTX 4080"

Frank Azor förtydligar att Radeon RX 7900 XTX inte utmanar Nvidias värsting, men både pris och prestanda ska sätta press på den näst bästa Geforce-modellen.

305

AMD avtäcker RDNA 3 och Radeon RX 7000-serien

AMD stoltserar med energieffektiv chiplet-design och aggressiv prissättning när skynket lyfts från Radeon RX 7900 XTX och RX 7900 XT.

30

Satya Nadella: "PC Game Pass-användarna ökade med 159 procent"

Microsofts VD förklarar att intresset för prenumeration på spelbibliotek är skyhögt på PC-sidan, men när det gäller Xbox-ägare är tillväxtkurvan nedåtgående.

38

Nyhetsquiz vecka 43: Twitter-köp, USB-tvång och 12VHPWR

Trots en lucka i lanseringsschemat är det ingen rast och ro på nyhetsfronten. Har du hängt med den här veckan?

61

AMD Radeon RX 7900 XTX kan få 24 GB grafikminne

Med nästa generations AMD-grafikkort runt hörnet framkommer att det röda laget uppgraderar mängden grafikminne, åtminstone för två av seriens vassaste produkter.

9

Intel tillbaka med positiv kvartalsrapport – stora besparingar väntar

Förra kvartalet överraskade Intel med röda siffror, men med svag vinst meddelar nu VD Pat Gelsinger att fokus på IDM-strategin och besparingar är vägen framåt.