Intels efterlängtade inträde på marknaden för gaminggrafikkort smyger sig allt närmare. Exakta detaljer är än så länge höljda i dunkel, men tidiga rykten pekar mot spelprestanda i paritet med kort som Geforce RTX 3070 och tillverkning hos TSMC på 6 nanometer. Nu visar sig bolaget vara beredda att så de första fröna till hype inför lanseringen av produktserien Xe-HPG.

Som sanna amerikaner tar Intel till Twitter för en preliminär teaser-video, som visar en Xe-LP-krets genomgå någon slags strålningsbaserad misshandel för att växa upp och bli en Xe-HPG-krets. Själva videoklippet döljer även en dold skattjakt, där detaljer dissekerats av skarpsynta entusiaster jorden över – där steg ett avslöjade IP-adressen 35.160.237.208, en landningssida som ber användare återvända den 26 mars med en "hemlig kod".

Wccftech rapporterar även om övriga detaljer i videon som dechiffrerats, däribland koordinaterna 43.0823N samt 79.0731W. Dessa koordinater leder till den amerikanska sidan av det världskända vattenfallet Niagara Falls – ett möjligt kodnamn för den kommande grafikkretsen. I närheten finns även en staty över Nikola Tesla, vars namn prytt arkitekturer från Nvidia, och den minnesgode minns att AMD:s grafikdivision har sina rötter i det kanadensiska bolaget ATI.

Exakt när och i vilken form Intel väljer att sjösätta Xe-HPG är oklart – men vi lär åtminstone få se fram emot fler teasers senast den 26 mars.

Läs mer om Intels satsning på grafikkort: