Samsung bjuder öppet in till årets upplaga av Galaxy Unpacked som går av stapeln den 9 februari med start klockan 16:00. Fokus för evenemanget ligger på den mobila sidan, men till skillnad från förra årets vikbara nyheter väntas något mer traditionellt när Samsung visar Galaxy S22-serien.

s22_lineup.0.webp

Bilder på prototyper som påstås föreställa Samsungs senaste tillskott i Galaxy-familjen letade sig redan i början av januari ut på webben. Bilderna är ursprungligen från en nu borttagen video, som laddades upp på Youtube-kanalen Unbox Therapy. Den bortsopade videon har dock laddats upp av andra användare igen, bland annat på Twitter.

Som brukligt inför större lanseringar florerar rykten på internet. Tidiga siffror talar för att Samsungs nya systemkrets kan segla om Qualcomms senaste flaggskepp Snapdragon 8 Gen 1 i enkeltrådad prestanda, samt Mediateks Dimensity 9000 sett till flertrådsprestandan.

Med Exynos 2200 slår Samsung även på stora trumman för den integrerade grafiken. Systemkretsen är bestyckad med grafikdelen Xclipse 920, baserad på AMD:s arkitektur RDNA 2. Utöver upp till 50 procent högre prestanda än exempelvis Adreno 730 – grafikdelen i Qualcomms flaggskepp – tillkommer bland annat funktioner som ray tracing.

Under det Unpacked-evenemang som ägde rum under 2021 presenterades smarta klockor och hörlurar, sällskapat av de vikbara telefonerna Galaxy Z Fold 3 och Galaxy Z Flip 3. Huruvida Samsung har något annat än Galaxy S22-serien på lur för årets upplaga, eller om det blir repris för smarta tillbehör, återstår att se. Svaret kommer som nämnt i direktsändning den 9 februari klockan 16:00, och i vanlig ordning rapporterar SweClockers då om nyheterna.

Planerar du att kika på Unpacked 2022? Är det något speciellt du är nyfiken på?