I november 2021 stod det klart att Klarna skulle förvärva prisjämförelsesajten Pricerunner, till en prislapp om 9,2 miljarder kronor. Nu har köpet godkänts och Pricerunner är officiellt en del av Klarna. I dagsläget innebär det inte några förändringar till hur Pricerunner fungerar, däremot ska Klarnas applikation få tillskott av Pricerunners funktioner.

De nya tilläggen ska bland annat göra det lättare för konsumenter att upptäcka nya produkter. Det ska också gå att jämföra priser och läsa recensioner direkt i tjänsten Klarna Shopping. Detta ska enligt bolaget hjälpa konsumenter i Sverige, Norge, Danmark och Storbritannien att spara tid och pengar när de shoppar online.

Lite närmare sanningen ligger nog att Klarnas över 400 000 olika detaljhandelspartner samt Pricerunners partner ska kunna dra fördelar av integrationen. Klarna påpekar i sitt pressmeddelande att detta ska driva trafik till deras webbsidor, i form av mycket köpbenägna kunder från applikationen.

Klarna berättar vidare i pressmeddelandet att företaget har 147 miljoner kunder och att de hoppas kunna förbättra shoppingupplevelsen för dem, genom att integrera teknik från Pricerunner. I längden har Klarna målsättningen att konkurrera med och vara ett alternativt till Amazon, Google och Facebook när det kommer till shopping på internet. De förtydligar dock att målet inte är att bli en renodlad marknadsplats.

Alla anställda på Pricerunner i Sverige, Norge och Danmark är från och med idag officiellt anställda av Klarna.

Använder du Klarnas tjänster?