Anrika Corsair har sedan länge erbjudit komponenter, chassin och annat smått och gott till PC-entusiaster, men har under de senaste åren breddat sig en aning. Bland annat genom att köpa upp andra företag som kontrolltillverkarna Scuf samt Elgato, som tillverkar tillbehör avsedda för användning inom streamingsegmentet.

År 2019 köptes även Origin PC som erbjudit kunder ett brett utbud av speldatorer av olika slag som går att skräddarsy förhållandevis fritt och dessa har varit tillgängliga i både stationär och bärbar form. Origin PC har fått arbeta relativt fristående från Corsair, men nu verkar Corsair ha dragit lite nytta av Origin PC:s kunskap inom laptopbyggande och har visat upp sin första spelfokuserade laptop som går under namnet Corsair Voyager a1600.

CORSAIR_VOYAGER_19.jpg
CORSAIR_VOYAGER_17.jpg
CORSAIR_VOYAGER_33.jpg
CORSAIR_VOYAGER_34.jpg
CORSAIR_VOYAGER_04.jpg
CORSAIR_VOYAGER_06.jpg
CORSAIR_VOYAGER_12.jpg
CORSAIR_VOYAGER_13.jpg
CORSAIR_VOYAGER_20.jpg

Voyager a1600, som inte får blandas ihop med Corsairs USB-minne i Voyager-familjen, är avsedd att användas för både spelande och strömmande och kan utrustas med en AMD Ryzen 9 6900HS med 8 kärnor och 16 trådar samt mobila grafikkortet AMD Radeon RX 6800M. Utöver detta kan Voyager a1600 utrustas med 64 GB DDR5 och 2 TB lagring i form av M.2-ansluten NVME-SSD. För att hålla temperaturerna nere vid tungt spelande använder Corsair sig av ångkammare som tillsammans med dubbla fläktar snabbt ska slussa bort värme från komponenterna.

Den 16 tum stora skärmen är av IPS-typ och kör upplösningen 2 560 × 1 600 pixlar samt 240 Hz uppdateringsfrekvens och har stöd för AMD Freesync Premium. Ovanför panelen sitter en kamera med 1080p-upplösning och 30 FPS, samt fyra riktade mikrofoner som ska se till att endast din röst hörs när du pratar, och inte din omgivning.

Mellan skärm och tangentbord har Corsair placerat en rad programmerbara knappar som ger spelare och streamers snabb tillgång till makron i spel samt låter dig aktivera diverse funktioner via Elgato Stream Deck Software. Den bärbara datorns tangentbord är försett med Cherry MX Ultra-Low Profile-brytare.

Corsair Voyager a1600 kommer lanseras senare under året och rekommenderat pris ligger på 2 999 USD för värstingmodellen med Ryzen 9 6900HS, medan syskonet med Ryzen 7 6800HS kommer kosta 2 699 USD.