Trots nära ett decennium på nacken är Rockstar Games senaste spel i Grand Theft Auto-serien (GTA) mäkta populär. Utvecklaren planerar dock inte att tröska vidare med GTA V i all evighet, och enligt företaget planerar de att sätta en ny ribba för spelgenren. Exakt vad det innebär och när tonartshöjningen väntar är dock höljt i dunkel, men mycket tyder på att det ännu ligger några år bort.

Nu får GTA-intressenter dock ett smakprov av vad som komma skall, när en uppsjö av videoklipp från vad som påstås vara utvecklingsprocessen trillar ut på webben. I dessa videor syns GTA VI bakom ett utvecklargränssnitt, som tillåter personen bakom spakarna att övervaka vad som sker bakom kulisserna, samt att justera parametrar. Via The Verge bekräftas att det handlar om äkta vara, vilket förklarar varför många videor redan försvunnit från Youtube och Twitter.

Ett av många videoklipp och bilder, som kryllar på Twitter.

Av videomaterialet att döma går det att utläsa att konceptet med flera spelbara karaktärer följer med från föregångaren, och här handlar det om en manlig och en kvinnlig karaktär: Jason och Lucia. I likhet med tidigare titlar är våld och vapen centrala delar, där rån, bilstöld och skottlossning utgör en röd tråd genom det matiga videomaterialet.

Det är inte uppenbart vad den nya ribban innebär, men något som sticker ut är att möjliga interaktioner med föremål och datorstyrda karaktärer ser mer detaljerade ut än tidigare. Videomaterialet bekräftar heller inte epok eller plats för spelet. Palmprydda alléer, en "VCPD"-märkt polisbil och Wifi pekar på möjlig repris för Miami-inspirerade Vice City, och att rövarstråten inte äger rum i det 80-tal som omnämnts på ryktesväg.

Vad tror du att Rockstar lägger krutet på, för att höja nästa GTA till en ny nivå?