Samsung har en rätt brokig historia när det kommer till batterier i sina telefoner. När Samsung Galaxy Note 7 lanserades dröjde det inte länge innan telefonen återkallades på grund av problem av explosiv magnitud, då batteriet plötsligt kunde börja brinna. Sedan dess har Samsung jobbat med att göra batterisituationen i sina enheter säkrare och Note 7-liknande incidenter har sedan dess uteblivit. Nu har andra problem uppdagats efter att Arun Maini, mer känd som Youtube-profilen "Mrwhosetheboss", grottat ned sig i frågan.

I en video berättar Arun att han upptäckt att flera äldre Samsung-telefoner gått sönder på grund av att batteriet svällt. Vissa till den grad att hela bakstycket lossnat. Specifikt är det modellerna Galaxy S6, S10 och Note 8 vars batterier expanderat. I videon spekulerar Arun att det handlar om att batterierna i enheterna svällt i samband med sommarens värmebölja och sedan upptäckten gjordes har Samsung bett om att få tillbaka enheterna för att undersöka dem. Därefter har det dock varit tyst från företaget.

I väntan på respons från Samsung upptäckte Arun att han inte var ensam med expanderande batterier i Samsung-enheter som lämnats liggandes. Han tog kontakt med andra branschkollegor som också hade ett lager av äldre mobiltelefoner, som rapporterade att de stött på liknande bekymmer, oftast med Samsung-enheter.

Värt att poängtera är att det inte tillhör vanligheterna att sitta på lager av äldre, oanvända mobiltelefoner motsvarande vad Youtuber-profilerna som medverkar i videon har. För vanliga användare ser problemet inte ut att vara lika utbrett. Om du vet med dig att du har Samsung-telefoner liggandes i någon byrålåda skadar det däremot inte att ta en titt för att se hur de mår.

SweClockers har kontaktat Samsung i Sverige för att få en kommentar, men i skrivande stund har det inte skett någon återkoppling.

Hur många telefoner har du i byrålådan?