Nvidia Geforce RTX 4090 har lanserats och finns tillgängligt i flera olika former från olika tillverkare. EVGA lyser dock med sin frånvaro i butikshyllorna då företaget tidigare i år valde att lämna grafikkortstillverkningen då de helt enkelt var less på att handskas med Nvidia. Innan EVGA lämnade grafikkorten bakom sig verkar företaget ha jobbat med en egen variant av RTX 4090 som aldrig gick i produktion och i en ny video från Jayztwocents får vi en genomgång av vad kortet har att erbjuda.

Kortet i fråga, som tekniskt sett är ett EVGA Next Gen Graphics, erbjuder en design som påminner skarpt om RTX 3090 Ti, men har några smärre ändringar. Bland annat större fläktar och mer rejäl kylfläns samt bättre stödsystem för att motverka att kortet sviktar utan behov av externa komponenter som snören och styltor. Utöver att kika på utsidan får vi även se hur kortet presterar i en testrigg, hur effektiv kylningen är och hur överklockningspotentialen ser ut.

Sammanfattningsvis är Jayztwocents imponerad av vad EVGA "4090" har att erbjuda, både när det kommer till prestanda och den fysiska produkten. Det sistnämnda tack vare att EVGA tänkt till i designprocessen och jobbat för att motverka att kortet sviktar med förstärkt bakstycke samt andra saker som välplacerad strömkontakt.

Önskar ni att EVGA släppte ett RTX 4090?