Istället för att köpa enstaka spel har det på senare år blivit populärt att prenumerera på tjänster som ger tillgång till ett stort spelbibliotek, åtminstone så länge användaren fortsätter att betala månadsvis. Ett välkänt exempel är Microsofts Game Pass, som finns tillgängligt för såväl PC som Xbox. Tjänsten har länge haft ett introduktionserbjudande, men nu ändras planerna.

Microsoft stoppar erbjudandet som har låtit användare testa på PC Game Pass och Xbox Game Pass Ultimate i en månad för tio kronor, för att sedan gå över i fullpris efter första månaden. Det populära erbjudandet har funnits tillgängligt i flera år med vissa glapp, men fasas nu ut helt.

We have stopped our previous introductory offer for Xbox Game Pass Ultimate and PC Game Pass and are evaluating different marketing promotions for new members in the future. – Kari Perez, Kommunikationschef på Xbox

Företaget planerar istället nya strategier för att uppmuntra användare att testa på speltjänsten, berättar Xbox kommunikationschef Kari Perez. Vilka erbjudanden detta kan tänkas landa i är inte känt och i nuläget ser tjänsten ut att bli utan introduktionserbjudande fram till nästa idé sjösätts.

Microsofts Game Pass för PC eller Xbox kostar 99 kronor i månaden, medan Game Pass Ultimate går på 135 kronor månadsvis. Det finns även ett Friends & Family-erbjudande, där fem vänner eller familjemedlemmar kan dela på en kostnad på 299 kronor i månaden.

Använder du dig av spelabonnemang eller föredrar du att köpa spel?