Det kan vara knepigt att navigera djungeln av VPN-tjänster, särskilt som vissa påträffats med att inte ha rent mjöl i påsen. På andra sidan spektrumet finns exempel som svenska OVPN, som seglat upp mot toppskiktet i VPN-tester de senaste åren. Bra prestanda, egna servrar och snabb support – bland annat på svenska – lyfts som fördelar. Nyligen meddelade bolagets grundare David Wibergh att de köps upp av amerikanska Pango, ett besked som flugit under radarn hos teknikmedia.

Wibergh förklarar att uppköpet ger OVPN mer resurser för att utveckla och förbättra tjänster och funktioner, men även vässa infrastrukturen och ha kundtjänst öppen i fler tidzoner. Grundaren menar att det helt enkelt blir "mer av samma, men bättre" och skriver vidare att de oförändrat kommer att vara ett gäng som håller säkerhet och integritet högst. I nuläget finns inga planerade förändringar för funktioner eller prenumerationer, och det är OVPN:s egen infrastruktur som driver tjänsterna.

Den nya ägaren Pango har sedan tidigare flera säkerhetstjänster i produktportföljen, däribland flera VPN-tjänster som Hotspot Shield, VPN 360 och Ultra VPN. Mjukvarufokuserade Alternativeto menar att gratisversionerna av sådana tjänster har tveksamma upplägg med spårning och annonser, och påminner om ett svajigt förflutet hos Hotspot Shield. Framtiden får utvisa om sådant spiller över till välrenommerade OVPN, eller om tjänsten ostört kan förbättras med hjälp av de nya musklerna.