Ryktena kring efterföljaren till Nintendo Switch haglar tätt och enligt uppgifter till videogameschronicle.com har nu utvecklingskit letat sig ut till spelmakare. Uppgifterna gör gällande att Nintendo planerar för en release av konsolen under den senare delen av 2024. Vidare ska konsolen bygga vidare på samma princip som Switch med möjlighet att spelas i portabelt läge och använda sig av kasetter som spelmedia.

Nintendo ämnar skruva upp mängden intern lagring på konsolen då föregångaren Switch ursprungligen enbart hade 32 GB lagring – vilket senare utökades till 64 GB med Switch OLED. Däremot verkar Nintendo inte ta med sig paradnumret från Switch OLED-modellen till nykomlingen då källorna berättar att en återgång till en LCD-baserad skärm står att vänta.

Skälet till återgången till LCD-skärm uppges vara av kostnadsmässiga skäl. Det är ännu oklart vilket systemkrets som den nya konsolen nyttjar och inte helt oväntat har Nintendo valt att inte kommentera ryktena.

Vi förväntar oss att mer information kommer att sippra ut under hösten och vintern, när och om "Nintendo Switch 2" letar sig fram får framtiden utvisa.

Är bristen på OLED-skärm en dealbreaker? Är det oviktigt? Finns det för många Mario-spel? Diskutera i tråden!