Under året har det höjts priser till höger och vänster bland streamingtjänsterna, medan ett fåtal stannat kvar på samma nivå. En av dessa har varit Apple TV+, men nu är det dags för prenumeranter av Apples streamingtjänst att betala lite mer i månaden för strömmad video.

Prishöjningen är på tio kronor, från 89 till 99 kronor, och börjar gälla från och med 23 december för samtliga prenumeranter. För prenumeranter som inte vill fortsätta med nya priset behöver du säga upp abonnemanget innan nästa betalning sker. För nya prenumeranter är det 99 kronor som gäller. Detta är andra höjningen Apple gör sedan lanseringen 2019. Då låg prislappen på 59 kronor i månaden och höjningen till 89 kronor skedde för ungefär ett år sedan.

I mail från Apple berättar företaget endast om att prisjusteringen sker, men förklarar ej varför höjningen sker just nu. I och med att det är lite mer än ett år sedan senaste prishöjningen handlar det troligtvis om en lättare prisjustering kopplad till svenska kronans värde.