Samsung installerar sedan långt tillbaka en egenutvecklad webbläsare på sina mobiler och plattor i Galaxy-familjen. Samsung Internet, som den heter, är en enkel historia som gör vad den ska. Den finns även att hämta på Google Play-butiken, vilket över en miljard användare har gjort. Enligt Statcounter hade den 2,33 procent marknadsandel i augusti, strax under Opera och Firefox.

Nu har Samsung oväntat släppt en version av webbläsaren för Windows, skriver Sam Mobile. Den finns att hämta från Microsoft-butiken, men Samsung har inte ansträngt sig speciellt mycket vad gäller presentationen – den ackompanjerande bilden visar nämligen vanliga Chromium och inte Samsung Internet.

Även själva programmet verkar ligga väldigt nära Chrome i upplägg och funktioner. Programmet har samma alternativ i kontextmenyn vid högerklick, liknande verktygsfält, bokmärken på sidan och inställningarna ligger på samma ställe.

Enligt Sam Mobile har programmet vid lanseringen inte fullt fungerande synkronisering med Android-versionen, men det går åtminstone att synka historik, bokmärken, sparade sidor och öppna flikar.