Spotify-chefen Daniel Ek har under måndagsmorgonen gått ut med att en stor del av de anställda kommer att sägas upp. Närmare 17 procent av arbetsstyrkan ska varslas, vilket betyder att runt 1 600 anställda kommer få lämna bygget inom kort.

I ett pressmeddelande skriver Daniel Ek att uppsägningarna behövs göras då den ekonomiska tillväxten saktat ner och det har varit svårt att få in nya investeringar. Ek skriver att det fanns planer att köra rullande rundor med färre uppsägningar under 2024 och 2025, men beslut togs att göra en mer omfattande varsling på en gång.

För att anpassa Spotify med våra framtida mål och säkerställa att vi är rätt dimensionerade för de utmaningar som ligger framför oss, har jag tagit det svåra beslutet att minska vår totala personalstyrka med cirka 17% över hela företaget. Jag inser att detta kommer påverka ett antal individer som har gjort värdefulla bidrag. För att vara rak på sak kommer många smarta, talangfulla och hårt arbetande personer att lämna oss.

De anställda som tvingas lämna företaget kommer få avgångsvederlag i runt fem månader och ska få hjälp med att hitta nya jobb.

Detta är tredje rundan med uppsägningar Spotify gör i år. I början av året varslades det närmare 1 600 anställda, vilket följdes av ytterligare 200 anställda i juni där det sades upp anställda på podcast-divisionen.

Glöm inte att dela din nya Spotify Wrapped i tråden!