De senaste månaderna har det gått motsträviga rykten kring nästa version av Windows – kommer Microsoft släppa Windows 12 redan i år eller kommer det fler stora uppdateringar av Windows 11? Att Windows 12 skulle komma så snart efter lanseringen av Windows 11 skulle enligt vissa rykten bero på att AI snart ska genomsyra hela systemet och att Microsoft vill göra det med ett nytt versionnummer.

Nu avslöjar dock företaget att det med största sannolikhet inte blir något Windows 12 i år. I listan över innehåll i Insider-bygge 26052 av Windows 11 skriver Microsoft att betaversioner med byggnummer 26XXX kommer kallas Windows 11 version 24H2, vilket bekräftar att höstens stora uppdatering följer tidigare års mönster och blir just en uppdatering av Windows 11.

Alla nyheter i 24H2 är inte kända än, men enligt rykten kommer fokus ligga på olika AI-funktioner med en djupare integrerad och mer kapabel Copilot som paradnummer. Den utökade AI-hjälpen ska bland annat förbättra Windows sökfunktion, förstå sammanhang och annat, skriver Windows Latest.

Nästa mindre Windows 11-uppdatering kommer senare i februari och kallas Moment 5. I den ingår bland annat nya hjälpmedelsfunktioner, nya sätt att dela filer med andra och en teckenräknare i Anteckningar.