Bethesda Game Studios senaste episka rollspel, Starfield, har tagits emot med blandade reaktioner men med uppdämd efterfrågan på studions enorma spelvärldar har försäljningen hur som helst gått bra. Spelet toppade försäljningslistorna i september och i december meddelade Bethesda att det hade nått 12 miljoner spelare.

Grafikprestanda i Starfield

Något spelet har hyllats för är avsaknaden av buggar vid lanseringen, och många recensenter kallade Starfield det minst buggiga Bethesda-spelet hittills. Det har gjort att utvecklarna har kunnat fokusera på att lägga till nya funktioner och förbättra spelet efter lanseringen, istället för att lägga all kraft på att fixa fel.

Nu har en sådan satsning släppts för allmänheten efter en tids betatestande, då Starfield nu får stöd för uppskalningsteknikerna AMD FSR 3 och Intel XESS, rapporterar WCCF Tech.

Starfield har sedan tidigare stöd för Nvidias DLSS 3, men eftersom det kräver ett kort i Geforce RTX 40-serien har det inte gagnat merparten av spelarna – Geforce RTX 3060 är till exempel det vanligaste kortet bland Steam-användare. FSR 3 fungerar på alla moderna grafikkort och inte bara AMD:s egna Radeon RX-kort, så nyheten är välkommen för många fler än AMD-kunder.

Utöver stöd för FRS 3 och XESS innehåller uppdateringen till version 1.9.67 diverse buggfixar, bland annat en som fick skalfaktorn att nollställas till 1,0 om spelaren bytte från helskärms- till fönsterläge med DLSS aktiverat på Windows.