Playstation VR2 fyllde nyligen ett år, men efter lanseringen har Sony inte gett headsetet allt för mycket kärlek. Nu meddelar dock speljätten att de börjat utforska möjligheten att koppla VR2-systemet till en dator, vilket kan släppas skarpt till konsumenter senare i år.

Informationen om PC-kopplingen är för tillfället sparsmakad. I ett blogginlägg skriver Sony att funktionen för tillfället testas och kan släppas skarpt i år. Mer information om skarp lansering ska dyka upp senare i år.

Huruvida det handlar om koppling till Steam VR eller någon liknande VR-plattform återstår att se. Sony skriver själva att det handlar om "tillgång till ytterligare spel", vilket kan tolkas som att det är utvalda titlar som får stöd för Playstation VR2. Förhoppningen är dock att det är bredare plattformsstöd det handlar om och inte utvalda titlar.

Det har tidigare gjorts försök att koppla VR-headsetet till datorer sedan lanseringen, men med varierat resultat. När headsetet kopplats in i vissa datorer har det dykt upp som en extern skärm, men har inte kunnat användas av någon VR-plattform ännu. Andra har haft mer lyckade resultat som Ivry som släppt driver till PS VR2 som gör det möjligt att använda headsetet till Steam VR, men detta kräver ytterligare hårdvara.

Skulle du vilja använda PS VR2 på din dator?