Nvidia har släppt en publik betaversion av sin nya mjukvara, som verkar innebära slutet för det fristående programmet Nvidia Control Panel. Tidigare har användare av Nvidas grafikkort behövt vända sig till Nvidias kontrollpanel för att justera skärminställningar och sedan öppna Geforce Experience för att ladda ner drivrutinsuppdateringar.

Det nya programmet kombinerar i stället alla inställningar genom att slå samman Control Panel och Geforce Experience. Det betyder att det från och med nu går att ändra spelinställningar och drivrutinsinställningar på en och samma plats, eller ställa in en global profil för spel och programvara. Dessutom verkar Nvidia har slopat kravet på att användare ska behöva logga in för att kunna uppdatera sina grafikkort.

Nvidia1.png

Det här är Nvidias nya enhetliga Windowsapp. Bildkälla: Nvidia

Installationen av den nya betaversionen uppdaterar och ersätter Geforce Experience, medan Control Panel får vara kvar för extra inställningsmöjligheter. Användare som känner behov av att ha Geforce Experience ändå har möjlighet att ladda ner programmet.