I USA har X förlorat mer än en femtedel av sina användare i mobilapplikationen, mer specifikt 23 procent. Det visar en rapport från analysföretaget Sensor Tower som NBC News tagit del av. Plattformen har inte haft en enda månad med positiv användartillväxt sedan november 2022, med oktober förra året som undantag innan det började sjunka igen.

Globalt ser det lite mindre dystert ut. Förra året hade X runt 200 miljoner användare i mobilapplikationen. Idag har den siffran sjunkit till 174 miljoner – en minskning med 15 procent. Andra sociala medieplattformar som Tiktok och Instagram har sett en positiv tillväxt under samma tid.

Den här nedgången i X mobilanvändare kan bero på användarfrustration över upprörande innehåll, generella tekniska problem med plattformen och det växande hotet från kortvideoplattformar. – Abe Yusef, senioranalytiker vid Sensor Tower.

X har slagit tillbaka och ifrågasatt Sensor Towers siffror. Enligt bolaget har X 250 miljoner dagliga besökare globalt och över en halv miljard besökare i månaden, vilket är fortfarande ett tapp från de 258 miljoner dagliga besökarna som plattformen hade strax innan Musks köp.

Elon Musk har själv kommenterat hur antalet människor som konsumerar "legacymedier" har haft en 20-procentig nedgång.