Ibland är det snabbare och enklare att flytta stora mängder data fysiskt än över internet. Företag som jobbar med filmredigering och specialeffekter har till exempel ofta att göra med enorma mängder högupplöst video och ljud och att vänta på överföringar kan ta dagar medan en anställd kan ta med sig rubb och stubb i en väska och köra, flyga eller åka tåg på betydligt kortare tid.

För de flesta räcker det bra med externa hårddiskar och USB-minnen, men för de som behöver lite mer utrymme än så har Western Digital en ny produkt kallad Ultrastar Transporter, skriver Techspot. Det är en rejäl historia som väger 13,5 kg och är stor som en kabinväska. Den har ett inbyggt handtag och är i princip en filserver med upp till 368 TB NVME-baserad SSD-lagring och en 12-kärnig processor. Den kan anslutas via USB eller dubbla 10-Gbit Ethernet för snabba överföringar.

Företaget visade upp dataväskan på NAB i Las Vegas, tv-industrins stora branschmässa som har hållits sedan 1991. Tillverkare brukar passa på att visa upp produkter vars målgrupp är företag i film- och tv-industrin på mässan. Kameratillverkaren Red lanserade till exempel sin första kamera där.

Western Digital har även presenterat flera nya minneskort med den nya SD Express-standarden som ger upp till 4,4 gånger högre överföringshastigheter jämfört med äldre SD-kort.