Snart ska Western Digital töja på gränserna för lagringsutrymme med ett nytt SD-kort som har en kapacitet på hela 4 TB. Det blir ett stort kliv för SD-kort då de allra största enheterna på marknaden, sett till kapacitet, idag har en storlek på 1 TB. Kortet ska använda SDUC-standarden och skeppas under Sandisk-varumärket.

SD-kortet ska enligt Anandtech använda sig av gränssnittet UHS-1 och nå upp till 104 MB/s i teoretisk överföringshastighet. Den lägsta skrivhastigheten ligger på 104 MB/s och 104 MB/s i sekventiell skrivhastighet. Enligt Western Digital är SD-kortet riktat till dig som jobbar med stora videofiler och fungerar med kameror och datorer.

Vilken NAND-krets som kortet kommer att använda samt vad den kan kosta är för närvarande okänt. Fler detaljer förväntas komma under det amerikanska nationalförbundet för programföretags (NAB) show som började i Las Vegas tidigare i veckan.

SD-kortet visas upp under en tid där Sandisks rykte har skakats av rättsfall. Förra året stämdes Sandisk av ett antal kunder som menar att bolaget sålt trasiga SSD-enheter i produktserien Sandisk Extreme. Men om stämningarna kommer ha en påverkan på SD-kortens försäljning återstår att se.

Kan du tänka dig att köpa ett SD-kort med 4 TB?