Apple har i flera år släppt samma uppsättning nya Iphone-modeller: Iphone N, Iphone N Plus, Iphone N Pro och Iphone N Pro Max, men nästa år kan Apple rucka på den designformeln.

The Information rapporterar att Apple planerar att stryka Plus-modellen i Iphone 17-familjen. Istället ska företaget lansera en ny toppmodell ovanför Pro Max. Den ska kallas Iphone 17 Slim och som namnet antyder handlar det om en extremt tunn modell, med skärm på 6,6 tum – något mindre än Pro Max men större än den vanliga och Pro-modellerna.

Apple ska inte ha färdigställt designen utan experimenterar fortfarande med bland annat ett nytt aluminiumchassi, ett mindre hål i skärmen för Face ID-sensorerna och kameror monterade mitt på baksidan istället för i ett av hörnen.

Att Apple är inne i en ny våg av fokus på tunna former gjorde företaget tydligt när nya Ipad Pro nyligen lanserades. Flera Youtube-kanaler som testar hur tåliga elektronikprylar är har visat att den nya ”paddan” är förvånansvärt styv.

Enligt analytikern Ming-Chi Kuos källor kommer Apple testa ett nytt batterihölje i rostfritt stål i höstens Iphone 16 Pro Max. Det ska tillåta en högre energitäthet i batteriet tack vare bättre värmeavledningsförmåga, men kan också bidra till en tåligare telefon, och om det fungerar bra ska Apple använda den nya designen i alla nya modeller 2025.