Högtalartillverkaren Sonos ger sig in på hörlurmarknaden med over-ear-hörlurarna Sonos Ace. Hörlurarna är trådlösa och kommer att ha stöd för Dolby Atmos-ljud redan vid lansering, vilket ska erbjuda rumsligt surround-ljud. Enligt Sonos ska hörlurarna även integreras med Truecinema-teknik senare i år, förhoppningen är att hörlurarna ska kunna ge användaren en en bio-aktig surround-upplevelse.

Sonos Ace har dynamiska drivare på 40 millimeter. Hörlurarna är gjorda i rostfritt stål och kommer att finnas i antingen mattsvart eller vit färg.

Sonos Ace väger 312 gram, använder en USB type C-port och hörlurarna har stöd för Bluetooth 5.4. Batteriet ska klara sig i runt 30 timmar vid full laddning och det ska ta runt två timmar att ladda lurarna från 0 till 100 procent.

Sonos_Ace_in_Case_Black.jpg

Sonos Ace låter dig spela upp ljud genom andra Sonos-produkter.

Sonos_Ace_in_Case_White.jpg

I vanlig ordning erbjuder hörlurarna brusreducering, okomprimerat ljud med mera.

Sonos Ace släpps den 5 juni för 5 499 kronor. Enligt Sonos vill de inte enbart attrahera audiofiler med de nya hörlurarna, utan den bredare allmänheten också. Prislappen ställer Sonos Ace jämte Sennheisers Momentum 4 Wireless och Bose QuietComfort Ultra Wireless.