Tidigare i år valde Webhallen att stänga fem butiker runt om i Sverige på grund av en pressad ekonomi och bristande lönsamhet. Nu förklarar Webhallens VD Trygve Hillesland att de är i ett läge där de kan öppna upp butiker igen, som del i arbetet i att återgå till ett spel- och datorfokus i verksamheten igen.

– Butikerna är en del av vår satsning och vi ser att där vi har en butik får vi också mer sålt på nätet, säger Trygve Hillesland.

Trygve Hillesland kan inte utlova några datum för när nya butiker ska öppnas. Förhoppningen är att i början på nästa år öppna en ny butik i Jönköping, där en plats har hittats och företaget reder ut de sista detaljerna innan signeringen. Bolaget har även en ambition att återvända till Malmö och expandera i Stockholm.

– Vi har lust att komma tillbaka till Malmö så vi har bett utvecklingsteamet hitta en plats där. Sedan är vi alltid öppna för fler platser i Stockholm att öppna upp. Och nu när vi är i nedgångstider kan en del lediga platser dyka upp när andra butiker stänger, säger han.

Kommande förändringar

Den norske företagsledaren förklarar att de ska jobba med ett nytt PIS-system – vilket står för Product in store – för att anpassa varulagret i varje butik efter vilka produkter som har högst efterfrågan och säljer bäst.

– Vi ser inte en nedgång i totala antalet kunder som kommer till butikerna. Men det vi prövar på nu som vi kanske varit lite dåliga på är att ha tillgång till produkter i de fysiska butikerna. Kunder kanske kikar på webben och ser att Sveavägen har en produkt och när de kommer hit är varan inte här, säger han.