#microsoft

54

Intel överger DirectX 9 – ska använda emulering

Med händerna fulla med problem väljer Intel att inte längre stödja det äldre DirectX 9. Istället ska funktionaliteten bibehållas med hjälp av emulering.

57

Microsoft: "Playstation 4 sålde dubbelt så bra som Xbox One"

Efter att inte pratat om säljsiffror på flera år bekräftar Microsoft att Xbox One såldes i hälften så många exemplar som Playstation 4.

40

Microsoft ökar säkerheten i Edge med "Super Duper Secure Mode"

Det långa namnet fimpas när Microsoft flyttar säkerhetsfunktionen från teststadiet till den skarpa versionen av webbläsaren Edge.

32

Fyra spelare delar Game Pass-konto i Microsofts testlansering

Microsofts speltjänst Game Pass följer devisen en spelare, ett abonnemang. Nu sjösätter företaget ett test där tjänsten kan delas av flera.

53

Sony: "Blir Call of Duty Xbox-exklusivt följer spelarna efter"

I brasiliansk utredning av Microsofts Activison Blizzard-förvärv menar Sony att spelseriens tillgänglighet över flera plattformar blir avgörande för framtida konkurrens.

104

Microsoft Edge fortsätter knipa marknadsdelar – nära 11 procent

I Statcounters globala sammanställning fortsätter Edge dra ifrån både Safari och Firefox, men i Sverige är avståndet till Apples dito inte lika stort.

22

Xbox först ut med Discord – trots samarbete med Sony

Trots Sonys investeringar i Discord blir konkurrenten Microsoft först ut med en officiell integration av den populära plattformens röstchatt.

109

Rykte: Windows 12 gör debut under 2024

Färska Windows-versioner med tre års mellanrum uppges vara Microsofts plan, vid sidan av relativt täta funktionsuppdateringar av befintliga operativsystem.

34

Microsoft inleder reklamsamarbete med Netflix

Netflix reklamfinansierade prenumerationsnivå är på ingång och streamingjätten har inlett samarbete med Microsoft för att förse tjänsten med reklamfilmer och andra annonser.

28

Två datorer och tre spelkonsoler kombineras i monsterbygget Origin Big O

Origin PC spänner musklerna och visar ett projekt som innefattar det senaste i hårdvara för spelande, komplett med färgmatchande vattenkylning.

26

Storbritannien granskar Microsofts förvärv av Activision Blizzard

Brittiska konkurrensmyndigheter vill utreda om jätteaffären på 623 miljarder kronor riskerar hämma konkurrensen på marknaden eller försämra för konsumenter.

57

Microsoft pensionerar Internet Explorer

Efter 27 inte helt okontroversiella år är det äntligen dags för Internet Explorer att kasta in handduken. Vi tittar tillbaka på dess historia.

4

Xbox Cloud Gaming kommer till Samsung TV

Microsoft och Samsung går samman och lanserar Xbox Cloud Gaming till Samsungs TV-apparater.

66

Microsoft vill se övergång till SSD år 2023

Enligt Trendfocus uppmanar Microsoft datortillverkare att fasa ut mekaniska hårddiskar till alla datorer med Windows 11 senast år 2023.

80

Microsoft: "Edge-flikar i viloläge sparar 274 petabyte primärminne per månad"

Den automatiska funktionen frigör primärminne när flikar inte används på en stund. Nu presenterar Microsoft vad det innebär konkret.