#microsoft

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

2

Microsofts investering i Open AI ska granskas av FTC

Både brittiska och amerikanska tillsynsmyndigheter har fått upp ögonen för Microsofts investering i Open AI. En uppgift menar nu på att amerikanska FTC redan påbörjat en granskning.

51

Phil Spencer: Inga planer på Game Pass på Playstation eller Nintendo

Xbox-toppen Phil Spencer kommenterar ryktena efter ekonomichefen Tim Stuarts snack om Game Pass ”på alla skärmar”.

22

Windows XP gör repris i Microsofts jultröja

Den som vill ha somrigare twist på årets fula jultröja kan byta vinterlandskap mot Windows XP:s klassiska bakgrundsbild "Bliss".

33

Microsoft värvar avskedade Open AI-chefen

Microsoft tar tillfället i akt och lägger vantarna på tidigare VD:n Sam Altman, medgrundaren Greg Brockman och flera andra anställda på Open AI.

53

Microsoft låter användare inom EU avinstallera Edge

För att rätta sig enligt EU-lagen Digital Markets Act tvingas bolaget låta användare i regionen avinstallera webbläsaren Edge.

7

Microsoft presenterar egna kretsar för datacenter

Med erfarenheter som Xbox och Surface i ryggen tar sig Microsoft an egen kretsdesign för både molnservrar och AI-beräkningar.

38

AI kan inte rädda Bing – tappar marknadsandelar

Googles dominans bland sökmotorer har inte rubbats av Microsoft Bings populära AI-chattbot.

24

Microsoft backar på kritiserat Onedrive-tjat

Den dialogruta som tvingade användare att uppge varför de försökte stänga ned Onedrive drogs tillbaka bara några dygn efter kritikstorm på nätet.

42

Microsoft blockerar anställda att använda Chat GPT

Det är inte första gången som ett stort teknikföretag säger åt anställda att inte använda verktyg så som Chat GPT, men i Microsofts fall var blockeringen i alla fall temporär.

24

Microsoft ska begränsa AI-missbrukare

Windows-användare som utnyttjar Microsoft Copilot och andra AI-funktioner ”för mycket” kommer få tillgången till funktionen begränsad, säger företaget.

34

Microsoft blockerar icke-licensierade Xbox-tillbehör

Rapporter från användare världen över pekar mot att Microsoft är på väg att dra åt svångremmen kring icke-licensierade tillbehör för Xbox.

7

Nu kan du skriva med penna överallt i Windows 11

Microsoft släpper en uppdatering av Windows Ink som gör det möjligt att skriva för hand med penna överallt i Windows 11 där det går att skriva med tangentbord.

7

Ifixit börjar sälja originaldelar till Surface

Nu blir det lättare att reparera olika Microsoft Surface-datorer, då företaget börjar sälja reservdelar via Ifixit.

199

Nu vill IT-jättarna ha in personalen på kontoret igen

Distansarbete är inte längre en självklarhet. Många av de största IT-bolagen kräver nu att personalen tar sig in till kontoret igen.

78

Microsoft-VD: Att ge upp med Windows Phone var ett misstag

Microsoft-chefen Satya Nadella har i ny intervju berättat om tidigare misstag och lyfter än en gång företagets mobilsatsningar som ett av de större.