Humanes AI Pin har inte tagits emot väl, varken bland recensenter eller konsumenter. Nästan alla recensioner har varit negativa och företaget har enligt New York Times bara sålt 10 000 enheter – en tiondel av de 100 000 företaget hade hoppats på.

Redan kort efter lanseringen började det cirkulera rykten om att Humane letar en köpare till företaget och dess patent och mjukvara. Bloomberg rapporterade i maj att företaget hoppas få mellan 750 miljoner och 1 miljard dollar, och nu skriver New York Times att företaget för samtal med HP om ett förvärv med en prislapp på över miljarden.

Kritiken mot AI Pin har varit hård och cheferna på Humane har inte tagit till sig av den ödmjukt. Grundarna Imran Chaudhri och Bethany Bongiorno, som båda lämnade Apple för att starta Humane, har bland annat kritiserat recensenternas ”brist på optimism”. Intern kritik har enligt New York Times tystats, bland annat när en högt uppsatt utvecklare fick sparken efter att ha ifrågasatt om AI Pin var redo för lansering. Nyligen tvingades dock företaget återkalla samtliga trådlösa laddare då de visade sig kunna utgöra brandfara.