Routern DIR-451 stödjer de mobila nätverken UMTS (3G) och HSDPA (Turbo 3G) och använder sig själv av 802.11g-teknik för att dela en 3g-anslutning med flera personer. Det är en så kallad SuperG-router vilket betyder att man kan uppnå en hastighet på 108 megabit ifall man har motsvarande nätverkskort från D-Link.

Genom att routern har en 12-voltsingång kan man även använda routern i bilen via cigg-uttaget. En kabel måste dock köpas till då den inte medföljer. Enheten har en inbyggd spi-brandvägg som stödjer nat och "VPN Pass-through". Om man önskar bättre räckvidd och kraft i routern kan man även koppla till en extra antenn via en sma-kontakt.

Förutom detta har routern fyra stycken nätverksportar för trådbundet nätverk som stödjer hastigheter från 10 till 100 megabit. När det gäller kryptering på den trådlösa delen är det wep, wpa eller wpa2 som gäller.

Stefan Nilsson som är marknadschef på D-Link i norden kommenterar:

Med DIR-451 kan man sätta upp ett WiFi-nätverk på nolltid var som helst där det finns 3G-täckning, perfekt för sommarstugan eller campingplatsen. Den kan även användas i bilen då den har stöd för 12V. I hemmet kan routern användas som en fast Internetanslutning tillsammans med ett 3G-abonnemang. Det gör att kostnaden för bredband kan hållas nere på en låg nivå då man kan använda samma tjänst oavsett var man befinner sig,

Läs mer om DIR-451 hos D-Link. Referenspriset på denna router ligger på 1 750 kronor inklusive moms och skall finnas tillgänglig i början på september.