Sammanfattning

Fractal Design Define har länge varit en storfavorit, med en enorm närvaro i köprådstrådar under åren. Det är också därför jag vågar ta en mer kritisk ställning till nykomlingen.

Laine_FDR6_final1.jpg

En eventuell rekommendation för Define R6 blir en med många villkor kopplade till sig. Antingen behöver användaren en enorm kylkapacitet eller en möjlighet till väldigt mycket intern lagring. Det är underbart att möjligheten att uppfylla detta finns, men när det introduceras samtidigt i en och samma låda skapar det också lätt en situation där det kan bli för mycket av det goda.

Laine_FDR6_final2.jpg

Chassit är fullt av finesser och funktionalitet, till kostnad av utrymme. För en vanlig speldator kommer användare lätt att finna sig i en situation där halva chassit står tomt. Då är till exempel företagets eget Define C TG ett mycket bättre val för de flesta användare, dessutom till ett lägre pris.

Detta gäller främst versionen med härdat glas, då den med största sannolikhet placeras ovanpå skrivbordet.

Laine_FDR6_e2.jpg
Laine_FDR6_final3.jpg

Även om insidan av chassit absolut återspeglar den relativt höga prislappen för ett Define, så är inte utsidan i samma liga. Sidopanelen i glas höjer absolut intrycket men fronten känns fortfarande väldigt plastig, aluminiumpanelen till trots.

Mycket samma historia är det över ventilationsöppningen i taket. Vare sig jag väljer att använda den ljuddämpade stålpanelen eller det öppna plastgallret lämnas jag med en passform som inte förväntas i prisklassen, vilket är en av flera anledningar till att en rekommendation uteblir.

Fördelar

  • Delvis modulär

  • Fästen för sidopanel

  • Mycket bra radiatorstöd

  • PWM-hubb

Nackdelar

  • Fastnitad täckplåt i botten

  • Plastigt yttre

  • Stundvis tveksam passform

Tänkvärt

  • Överdrivet stor för majoriteten av användare

Pris vid publicering: 1 599 kronor

SweClockers guide till datorlådor

chassi-ingress.jpg

Missa inte SweClockers guide till datorlådor, där Jonas Thörnqvist går igenom allt du behöver veta inför chassiköpet.

SweClockers guide till datorlådor
Mer hjälp i SweClockers Guideportal