Inledning

I en tid då det nog aldrig varit smidigare att fixa molnlagring för dina viktiga filer kan lokal nätverkslagring (NAS) kännas som ett steg tillbaka och lite passé. Jag tror att med diskussioner om vem som äger din data och vad som händer med den så borde lokal nätverkslagring bli intressant igen, om inte annat för att fler användare börjar bli intresserade av att ta tillbaka kontrollen.

Qnap är nog tillsammans med Synology ett av de mest kända företagen som erbjuder NAS-enheter för hemmabruk och mindre företag. I detta test har jag tagit mig an deras senaste tvåenhets-NAS, Qnap TS-251B som bland annat utmärker sig med stöd för PCI Express-expansionskort. En annan lite mer udda funktion är att den pratar.

Om testpiloten:

swedbearfejs.png

Björn har haft datorer som passion ända sen han köpte en C64 vid 16 års ålder. När han inte skriver testpiloter arbetar han hårt med att få sina barn att föra geeks-traditionen vidare.

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Läs mer om SweClockers testpiloter