#linux

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

15

Drivrutin startar Linux när Windows kraschar

Om Windows kraschar med blåskärm brukar det enda du kan göra vara att starta om, men vad sägs om att leka lite i Linux först?

62

Linuxanvändare lyfter lutande skärm – ”22 grader är optimalt”

De allra flesta skärmar är rektanglar placerade antingen liggande eller stående. Men en Linuxutvecklare påstår att lutande är mer effektivt.

40

Linux får ”blåskärm”

En uppdatering av systemd lägger till en ny funktion i många Linux-distributioner: Möjligheten att visa en ”blåskärm” om systemet mot förmodan skulle krascha.

46

Steam Deck passerar 12 000 verifierade spel

Listan på spel som fungerar med Linux och kompatibilitetslagret Proton ser fortsatt tillväxt, även om stora delar av Steam-biblioteket kvarstår.

54

Microsoft vill hjälpa dig installera Linux

På en ny supportsida går Microsoft i detalj igenom hur du kan installera och använda Linux på datorn.

25

Steam Deck får stöd för variabel uppdateringsfrekvens

I senaste betaversionen av Steam OS introducerar Valve stöd för VRR till externa skärmar, för jämnare bild och minskad risk för tearing.

67

Starfield flyter lika bra i Linux som Windows 11

När tyska Computerbase kombinerar Bethesdas nya speltitel med Arch Linux visar siffrorna på nästan identisk prestanda som med Windows 11.

60

Linux går om Mac bland Steam-användare

Apple som nyligen sa att de ville locka fler spelutvecklare till Mac har plötsligt halkat ner till tredjeplats.

163

Linux passerar 3 procent av datormarknaden – Mac OS på 21 procent

Nya siffror från Statcounter visar att Linux för första gången utgör över 3 procent av alla besök på de 1,5 miljoner webbplatser sajten håller koll på.

68

Fler spel till Linux med Proton 8.0

I en större uppdatering får kompatibilitetslagret Proton stöd för fler spel och en uppsjö med både stora och små buggfixar.

24

Ryzen 7 7800X3D presterar bättre i Linux än Windows 11

När Ryzen 7 7800X3D får bekänna färg hos Phoronix visar sig den färska processorn prestera bättre i Ubuntu än Windows 11.

27

Doomlinux är för dig som älskar Doom och Linux

Linux-distribution ger entusiaster som lever och andas Doom allt som behövs för en komplett datorupplevelse.

49

Pika OS tar sikte på spel i Linux

I väntan på Steam OS 3.0 finns det olika alternativ för att spela i Linux-miljö. Pika OS är en ny sådan som gör det förhållandevis lätt att komma igång med spelandet.

5

Intels Xe-grafikkort får nya Linux-drivrutiner

Den snart två decennier gamla grafikkerneln i915 får snart en efterträdare särskilt optimerad för Intels arkitektur Xe.

34

HP Dev One är bärbar dator med Pop OS

HP:s senaste bärbara dator är frukten av ett samarbete med System76 och riktar sig till utvecklare på jakt efter Linux-baserad arbetshäst.