Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

#polaris

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

91

Rykte: AMD "Polaris 30" lanseras i oktober – ersätter Radeon RX 580 och RX 570

Efter Nvidias lansering av arkitekturen Turing kan AMD göra ett motdrag – med Polaris. Nu talar flera rapporter om en krympning till 12 nanometer, med högre prestanda som följd.

40

AMD:s grafikarkitektur efter Navi en starkare lysande stjärna – Arcturus

Stjärnor fortsätter att utgöra kodnamn för AMD:s grafikarkitekturer, där ljusstyrkan på natthimlen avslöjar successionsordningen. Efter Vega kommer Navi, som följs upp av Arcturus.

48

TSMC:s 7 nanometer mer än tre gånger transistortätare än 16 nanometer

Grafikkortsåret 2019 kan bli mer intressant än väntat, då en första analys av Apples A12 Bionic visar att TSMC:s 7-nanometersteknik är mer än tre gånger så transistortät än 16 nanometer.

6

Asrocks grafikkort Phantom Gaming intar Europa i sommar

Efter några månader i bland annat Asien lanserar Asrock under sommaren sina Radeon-grafikkort i Europa. Bolaget inleder med fyra modeller, en Radon RX 580 och tre RX 570.

79

AMD prioriterade utvecklingen av Navi för Playstation 5 på bekostnad av Vega

Att arkitekturen Vega inte blev den succé många hoppats på tillskrivs i en ny rapport att AMD valde att prioritera sina resurser på skräddarsydda kretsar istället för dedikerade grafikkort.

13

MSI lanserar grafikkortsserien Mech 2 för AMD-baserade kretsar

I kölvattnet av Geforce Partner Program (GPP) avtäcker MSI den AMD-exklusiva grafikkortserien Mech 2, som inledningsvis består av två modeller ur Polaris-familjen.

48

Asrock får inte sälja grafikkort i Europa

UPPDATERAD Nyligen tog tillverkaren Asrock ett kliv in i grafikkortsbranschen med serien Phantom Gaming. Nu rapporteras att korten inte får säljas i Europa.

25

AMD ger stöd för Microsofts kopieringsskydd och 4K-strömning i senaste drivrutinen

För att få strömma 4K och HDR-innehåll finns strikta krav på att ha rätt hårdvara och mjukvara. AMD bistår med stöd för Microsofts kopieringsskydd Playready i senaste drivrutinen.

35

AMD lanserar Radeon RX 500X-serien för färdigbyggda system

AMD lanserar nu nya grafikkort i Radeon RX 500X-serien. Dessa blir endast tillgängliga för tillverkare av färdigbyggda system och är identiska med nuvarande modeller i RX 500-serien.

67

AMD bekräftar Radeon RX 500X-serien på officiell webbplats

Med länkar till tomma produktsidor bekräftar AMD att en Radeon RX 500X-serie är på ingång. Vad som är nytt med Radeon RX 580X, RX 570X, RX 560X och RX 550X är dock fortsatt höljt i dunkel.

77

Rykte: AMD lanserar Radeon RX 500X-serien under tredje kvartalet 2018

Enligt uppgifter från en industrikälla till Tweaktown slipar AMD på ytterligare en serie grafikkort baserade på arkitekturen Polaris, som lanseras i sommar och ersätter Radeon RX 500-familjen.

43

AMD ger processorer och grafikkort stöd för att strömma video i 4K och HDR under 2018

Senare under året får processorer och grafikkort från AMD stöd för att strömma video i 4K och HDR via Netflix, något som i dagsläget endast är möjligt med hårdvara från Intel och Nvidia.

39

AMD avslöjar Radeon RX 560 med färre beräkningsenheter

När Radeon RX 560 släpptes med 1 024 streamprocessorer var det ett steg upp mot RX 460 som kom med 896 stycken. Nu smyger tillverkaren ut ett Radeon RX 560 med samma antal.

55

AMD:s grafikchef Raja Koduri tar tjänstledigt efter lanseringen av Vega

Efter rykten om att AMD:s grafikchef Raja Koduri är på väg bort framgår i ett brev till anställda att han tar tjänstledigt, efter vad som beskrivs som en krävande tid med Polaris och Vega.

81

Radeon RX 580 från Asus och MSI

Det blir ytterligare en batalj i mellanklassen när Asus och MSI äntrar testlabbet med sina varianter av Radeon RX 580, med allt ifrån fläskiga kylare till fabriksöverklockning på menyn.