Den som tröttnat på vidsträckta slagfält kan se fram emot att nästa anhalt i Battlefield troligtvis är tjuv och polis. En internetdetektiv gräver fram massvis av bildbevis från den officiella speltjänsten, som pekar mot att ett nytt avsnitt i Battlefield-serien är på ingång.

Genom att undersöka den senaste versionen av Battlelog lyckas den nederländska bloggaren Koen Vlaswinkel stöta på CSS-filer med referenser till spelet "BFH". Inte nog med det, djupare i länkstrukturen uppdagas även mängder av bilder på vapen, fordon och utmärkelser till det kommande spelet. Pricken över i är logotyperna till hitintills okända Battlefield: Hardline och spelstudion Visceral Games.

Av bilderna att döma är Battlefield: Hardline ett spel som för tankarna till klassiska Rainbow Six eller SWAT. Två motståndarlag, i detta fall poliser och banditer, slåss med mängder av vapen, fordon och specialförmågor. I sann Battlefield-anda syns även belöningar i form av unlocks och awards samt åtminstone två spellägen: blood money och heist.

Tillkännagivandet tros äga rum redan på spelmässan E3 den 10–12 juni.