För över fem år sedan släppte CD Projekt Red en första trailer för sitt kommande spel Cyberpunk 2077, där spelutvecklaren satt stämningen i en dystopisk framtid med ledmotivet Bullets av rockbandet Archive. I samband med E3 2018 blev det hög tid för The Witcher-skaparna att visa mer av rollspelet.

Cyberpunk 2077 är ett rollspel i en öppen värld och som utspelar sig i vad som beskrivs som "den värsta staden i Amerika" – Night City, Kalifornien. Spelaren antar rollen som torpeden V och själva speltiteln bygger kring CD Projekt Reds egenutvecklade spelmotor Redengine 4.

Att det bli ett viktigt spel för Cyberpunk-genren märks på att det kommenteras av William Gibson, ofta kallade cyberpunkens fader och som med Burning Chrome myntade uttrycket "cyberspace". Gibson är dock föga imponerad och tycker trailern ser ut som ett Grand Theft Auto (GTA) skinnat med generisk 80-talig retrofuturism.

► Läs alla artiklar från #e3-2018

I samband med trailer lanserades också en officiell webbplats för Cyberpunk 2077. När spelet lanseras är ännu inte känt.