Med medeltida kodaren @Klorixx och UX-ninjan @Gurtis på plats är det full fart på SweClockers teknikavdelning, som knackar på för fullt med allehanda småfixar och ny funktionalitet. Näst på tur tänder vi lyset för "Följda trådar" – notifieringar vid olästa inlägg.

Följda-trådar-desktop.jpg

Nytt inlägg lyser upp "Följda trådar" på fullstora versionen av SweClockers.

Följda-trådar-mobil.jpg

Nytt inlägg i följd tråd illustreras av ett öga på mobilversionen.

Möjligheten att följa trådar har länge funnits, men fram till nu har du behövt besöka den för att se om något nytt hänt. I och med dagens lansering lyser knappen vid nya inlägg, på samma sätt som "Mina citat" när någon citerar eller pingar (@) och "Meddelanden" när någon skickar ett privat meddelande.

I dagsläget följer alla medlemmar som standard trådar automatiskt och troligt är att du haft funktionen aktiverad sedan registrering, vilket i sådana fall innebär att du följer en väldans massa trådar. För att ändra på detta gå in på "Inställningar" i din profil, kryssa ur "Följ automatiskt trådar där jag deltar" och klicka på "Spara inställningar".

För att rensa bland trådar du följer kan du markera de du vill sluta följa och välja "Sluta följa valda" i rullmenyn längst ned under sidan "Följda trådar". För att helt rensa i listan kan du markera alla (kryssa i rutan i oranget fält, fungerar enbart på fullstora sidan) och följa samma steg.

Följda-trådar-desktop2.jpg

Följ ny tråd på fullstora versionen av SweClockers.

Följda-trådar-mobil2.jpg

Följ ny tråd på mobilversionen av SweClockers.

Om du väljer att inte följa trådar automatiskt kan du börja följa enstaka trådar manuellt. Detta genom att klicka på knappen "Följ tråden", som finns längst ned i varje forumtråd direkt under fältet "Meddelande" för snabbsvar.

Vill du fortsätta använda funktionen precis som tidigare, det vill säga att du följer alla trådar du deltar i utan att bli notifierad när det skrivs nya inlägg? Då kryssar du ur "Stäng av notifikation för följda trådar" under "Inställningar" i din profil.