Priset på Netflix-prenumeration i Sverige varierar från 99 till 179 kronor beroende på vilken nivå du behöver. Sett till konkurrenterna kan priset anses vara högt baserat på vad som erbjuds och med kommande ändringar för kontodelning väntas kostnaden öka. Netflix verkar vara medvetna om prisfrustrationen och har justerat priserna i över 30 länder.

Primärt sker det ändringar i länder i Asien, Afrika, Sydamerika och östra Europa och prisändringarna varierar från land till land, men ligger på mellan 20 och 60 procent. Netflix har av någon anledning inte valt att slå på stora trumman gällande ändringarna, utan har endast meddelat detta i de länder ändringarna sker.

Varför Netflix gör prissänkningen är aningen oklart och det är även oklart varför dessa marknader valts ut. Det spekuleras att det handlar om att ändringen gått igenom i dessa områden då de inte är lika köpstarka där som i resterande delar av världen, vilket kan göra att kommande pushen med extra kostnad för kontodelning kan leda till att uppsägning av prenumeration.

Utanför dessa marknader verkar priserna stanna på samma nivåer som tidigare, vilket även gäller Sverige. Oavsett verkar Netflix vara mer öppna för att göra prisjusteringar nedåt i stället, så det kan finnas en möjlighet att billigare månadskostnad sker även hos oss.

Läs mer: