#netflix

143

Netflix-grundare: "Arbete hemifrån har inga fördelar"

Reed Hastings menar att avsaknad av interaktion ansikte mot ansikte kollegor emellan är enbart negativt.

46

Netflix återställer videokvaliteten i Europa

Den begränsade kvaliteten infördes som motmedel mot ökad nätverksbelastning i sviterna av COVID-19, begränsningar som nu lyfts.

90

Anders Ygeman: "Sveriges nät behöver inte avlastas"

Netflix och Youtube sänker videokvaliteten i Europa för att minska belastningen, men enligt digitaliseringsministern behövs det ej.

387

Netflix sänker videokvaliteten med 30 procent för att avlasta internet

Den populära strömningstjänsten lyssnar till EU:s vädjan och skruvar ned videokvaliteten för att internet inte ska överbelastas.

180

EU uppmanar till lägre Netflix-kvalitet för att sänka belastningen på internet

Infrastrukturen bakom internet är under hårt tryck och EU råder användare till att spara på bandbredden vid videoströmning.

180

Netflix prishöjer Premium för prenumeranter

Höjningen av Netflix dyraste abonnemang slår nu mot befintliga prenumeranter, som inom kort börjar betala 20 kronor mer i månaden.

65

Disneys strömningstjänst Disney+ sjösätts i höst på den amerikanska marknaden

Disneys omtalade strömningstjänst lanseras den 12 november i USA och ska innehålla allt ifrån företagets animerade klassiker till moderna alster i Marvel- och Star Wars-universumen.

198

Studie: "Bättre streamingtjänster effektivast för att motverka piratkopiering"

En studie visar att allt färre piratkopierar, något som till stor del beror på att streamingtjänster blivit billigare och får allt större utbud.

141

Sverige bland de länder som betalar mest för Netflix

En undersökning visar att svenskar är bland de som betalar mest för Netflix sett till mängden innehåll. I toppen återfinns även andra skandinaviska länder i form av Danmark och Norge.

75

Netflix: "EU:s innehållskvot kommer endast få negativa konsekvenser"

I sin senaste kvartalsrapport kritiserar Netflix EU:s innehållskvot för strömningstjänster, och menar att en sådan lösning är fel väg att gå för att främja filmskapande i regionen.

140

Netflix testar reklamavbrott mellan serieavsnitt

Ett av de största namnen när det kommer till filmströmning är Netflix. Nu rapporteras att bolaget har testat att avbryta användarnas serietittande med reklam för eget innehåll mellan avsnitten.

25

AMD ger stöd för Microsofts kopieringsskydd och 4K-strömning i senaste drivrutinen

För att få strömma 4K och HDR-innehåll finns strikta krav på att ha rätt hårdvara och mjukvara. AMD bistår med stöd för Microsofts kopieringsskydd Playready i senaste drivrutinen.

43

AMD ger processorer och grafikkort stöd för att strömma video i 4K och HDR under 2018

Senare under året får processorer och grafikkort från AMD stöd för att strömma video i 4K och HDR via Netflix, något som i dagsläget endast är möjligt med hårdvara från Intel och Nvidia.

29

Netflix: "Inga planer på att lansera för Nintendo Switch"

Stödet för strömningstjänster på Nintendo Switch är i dagsläget litet, och Netflix meddelar nu att det i dagsläget inte finns några planer på att släppa tjänsten för konsolen.

77

Netflix lägger till stöd för HDR i Windows 10

I den senaste uppdateringen till Netflix introduceras nu stöd för HDR i Windows 10, dock med vissa specifika krav på både hårdvaru- och mjukvarusidan.