Efter en hejdundrande premiär kan vi äntligen avslöja att Moderskeppet är tillbaka med en ny dygnskryssning från Stockholm till Mariehamn. Tack vare fjolårets fantastiska uppslutning kan vi levla upp och ladda HELA Viking Cinderella med massvis av godsaker för dig som älskar spel, teknik och nördkultur.

Kavalkad av aktiviteter, utställare och artister

Den 12–13 oktober kommer Moderskeppet 2 att fyllas med spännande nöjen och festliga upplevelser. Ombord på fartyget väntar nämligen en lång kavalkad av aktiviteter, utställare och artister. I takt med att avresan närmar sig ska programmet bland annat fyllas av SweClockers, FZ, Syntax Error, Instant Remedy, Chipzel och Karategamers – och mycket mer därtill.

Träffas och umgås med likasinnade och ta del av både nostalgiska tillbakablickar och det senaste inom spel, datorer och hårdvara. Utmana dina vänner och spela retrospel, prova drinkar i barerna, njut av läckerheter i restaurangerna, shoppa loss i taxfree-butiken och dansa in på småtimmarna till tidlösa spelmixar i nattklubben.

Missa inte chansen att säkra din biljett och häng med på en riktigt härlig resa. Vi önskar dig och alla dina vänner varmt välkommen ombord!

Prisexempel och erbjudande

cinderella_25508_11917_812x501.jpg

Välj mellan olika hytter och tillval. Ta med dina kompisar och bo komfortabelt eller lyxa till det med svit och restaurangpaket. Du väljer själv efter smak och plånbok, men vänta inte för länge. På fjolårets premiärkryssning sålde biljetterna slut.

Prisexempel

Dygnskryssning med Moderskeppet 2

 • Early Bird-erbjudande i Economy-hytt

 • SweClockers & FZ:s stora innehållsprogram

 • Syntax Error, Instant Remedy och Chipzel uppträder i nattklubben

 • Retrospel med Karategamers

 • … och massvis av aktiviteter, utställare och artister!

Viking Cinderella: Stockholm–Mariehamn (tur och retur)

 • Avgång torsdag den 12 oktober, 17:00

 • Åter fredag den 13 oktober, cirka 14:00

>> ERBJUDANDE: Ange produktkoden "FIRST" för att boka Economy till Early Bird-pris!

Squad Conquest

Three Player Co-op

Classic Split Screen

Single Player

 • Hytt för 4 personer

 • Hytt för 3 personer

 • Hytt för 2 personer

 • Egen hytt

från 399 kr/person

från 466 kr/person

från 574 kr/person

från 949 kr/person

Programmet är preliminärt och kan ändras. Åldersgräns 20 år.

1.jpg
4.jpg
2.jpg
3.jpg
5.jpg
7.jpg
8.jpg
6.jpg

Programmet ombord

Spel, teknik och nördkultur

Moderskeppet kommer att fyllas med mängder av aktiviteter, utställare och artister. Bland annat ska konferensvåningen fyllas med välkända företag inom spel, datorer och hårdvara. Hela programmet presenteras några veckor före avgång.

sweclockers-2.jpg

SweClockers – för dig som älskar datorer och hårdvara
Självfallet är SweClockers på plats för att bjuda på allting en datorentusiast kan önska sig. Träffa redaktionen, umgås med galet insatta medlemmar från forumet, snacka hårdvara och diskutera de senaste tekniknyheterna över några kalla bärs i baren.

fz-1.jpg

FZ – Spelnyheter, recensioner och community
Sveriges äldsta och (enligt oss) bästa spelsajt FZ ska än en gång att kröna Moderskeppet med ren och skär spelglädje. Insatta diskussioner och spännande överraskningar varvas med skönt häng i baren, där inget ämne går förbi den samlade expertisen.

karate.jpg

Återupptäck favoritspelen med Karategamers
Spelföreningen Karategamers laddar Moderskeppet med härliga barndomsminnen och nostalgiska upplevelser från bland annat Nintendo, Sega och Playstation. Oavsett om du vill utmana dina vänner i Mario Kart eller slåss mot bossarna i Mega Man finns någonting för alla gamers ombord på Moderskeppet.

valentin.jpg

Nördiga överraskningar signerade Wakkaah
En LARP:ande operasångare med två katter, ombytlig garderob och förkärlek för roliga upptåg och nördiga överraskningar. Streamaren Valentin "Wakkaah" Lundin, känd från FZ Play, är mer än redo och lovar att överträffa fjolårets superpopulära uppträdande – exklusivt för dig på Moderskeppet.

Artister och underhållning

Syntax Error tar över nattklubben
Legendariska Syntax Error i Stockholm intar Moderskeppet och tar över nattklubben ombord på fartyget. I den lyxiga klubbvåningen Étage kommer högtalarna pumpa klassiska spelmelodier och magiska soundtracks ända in på småtimmarna. Njut av den sköna atmosfären och dansa till mixar från dina favoritspel.

ir2.jpg

Exklusiv live-premiär: Instant Remedy
Synthwave och EDM möter tidlösa C64- och Amiga-klassiker. För första gången någonsin uppträder musikskaparen Instant Remedy i egen hög person och lovar att bjuda fansen på fantastiska nytolkningar och remixer av spelvärldens bästa soundtracks. Detta får inte missas!

chipzel.png

Upplev mästerliga Chipzel
Direkt från Nordirland och med rötterna i demoscenen. Den BAFTA-nominerade ljuddesignern och kompositören Chipzel skapar ren musikglädje med soundet från klassiska spelkonsoler. Hon har uppträtt på många stora festivaler runt om i världen och är känd från flera berömda indie-spel. Kom och upplev en fantastisk liveshow!

Res enkelt och smidigt

Buss.jpg

Ta bussen från över 50 orter
Enkelt och prisvärt. Res med Viking Lines egna fjärrbussar, som trafikerar cirka 50 orter och tar dig direkt till terminalen på Stadsgården i Stockholm. Läs mer.

Ta bilen och parkera ombord
Smidigare än såhär blir det inte. Ta bilen och parkera ombord på fartyget för 250 kronor (lägg till vid bokning). Antalet parkeringsplatser är dock begränsade och kan snabbt ta slut.

Följ Moderskeppet på Facebook

Geeks_Moderskeppet_transparent_harder_edge.png

I takt med att avresan närmar sig presenterar vi fler nyheter. Konferensvåningen ska bland annat fyllas av välkända utställare, som inte bara tar med sig de senaste produkterna utan även bjuder på en och annan överraskning. Dessutom är SweClockers och FZ redan igång och förbereder ett fullspäckat innehållsprogram med allt som får ett riktigt nördhjärta att klappa.

Missa inte att följa med i vår Facebook-grupp för att snacka med andra medresenärer och ta del av uppdateringar inför avresan. Håll i hatten, snart går Moderskeppet ut på internationellt vatten!

Programmet är preliminärt och kan ändras. Åldersgräns 20 år.