Samsung har två stora event varje år där företaget visar vad som är nytt på mobilfronten. I början av året är det S-serien som får tid i rampljuset och årets andra halva är vikbart på schemat. Klockan 13:00 drar strömmen igång och denna kan du se ovan.

Fokus kommer ligga på nya Fold 5 och Flip 5, men vad som visas upp utöver detta och vad de nya vikbara enheterna har att erbjuda är för tillfället okänt. I alla fall från officiella källor. Vänder vi blicken mot rykten blir bilden aningen klarare.

Utseendemässigt verkar det bli en snarlik historia som med föregångarna. Enligt rykten ska dock Samsung jobbat hårt med att förbättra gångjärnet för att kunna vika telefonen helt platt, i stället för att ha en liten glipa när enheten är hopvikt. Huruvida detta bara gäller Fold 5 eller även Flip 5 återstår att se.

galaxy-z-fold-5-leak-1.jpg

Minimal glipa på nya Fold 5.

Hårdvarumässigt verkar det inte bli några större överraskningar. Både Flip 5 och Fold 5 utrustas med Qualcomms Snapdragon 8 Gen 2, vilket väntas bli den Samsung-exklusiva varianten vi fick se i S23-enheterna. Vidare väntas Samsung i vanlig ordning använda kompetent hårdvara som UFS 3.1-lagring och snabbt arbetsminne.

Utöver mobiltelefoner ryktas det att Samsung också ska visa upp nya surfplattan Tab S9 samt smarta klockan Watch 6.

Liveströmmen börjar som sagt 13:00 och strömmen kan ni följa i videorutan ovan.

Vad hoppas du Samsung visar upp?