Inledning

Vi börjar närma oss slutet av året och vintern är officiellt här. I traditionsenlig ordning har det därför blivit dags för redaktionen att avtäcka årets vinterdator. Med en utrullning av senaste generationens grafikkort avklarad och två kompetenta processorplattformar på plats har valmöjligheterna varit väldigt stora för årets bygge, men efter mycket överläggande och diskussion har vi landat i en komponentlista vi är väldigt nöjda med.

Tanken med SweClockers vinterdator 2023 är att ta fram ett vettigt system för allmänt bruk, men som också är en kompetent spelmaskin för spelande vid upplösningen 1440p. Förhoppningen är också att den ska gå att uppgradera under många kommande år, och därför har vi lagt lite extra krut på exempelvis moderkort, strömförsörjning och chassi.

vinterdator_2023-9.jpg

I denna artikel går vi kortfattat igenom de olika komponentvalen och avslutar med några snabba prestandamätningar samt en samlad inköpslista över alla delar. För djupare analys och diskussion hänvisar vi till den tillhörande videon, i vilken Calle och Jonas resonerar kring urvalet till årets vinterdator.

Tidigare sommar- och vinterdatorer

Sponsormeddelande

I samarbete med Komplett

Screenshot_20200904-112819~2.png

Årets vinterdator produceras i samarbete med Komplett, som är officiella återförsäljare av datorsystemen.

Köp SweClockers Vinterdator på Komplett.se