Det är dags för nya EU-regler att förhålla sig till och den här gången handlar det om §13.37 som handlar om att profilbilder i sociala medier, inklusive nätforum, är en personlig handling, oavsett vad som gestaltas. Med detta behöver justeringar ske i SweClockers forum som påverkar upplevelsen en aning.

image (7).png

Så här kommer profilbilder se ut i forumet från och med idag.

Tyvärr betyder detta vissa justeringar för dig som medlem, men även möjligheter för SweClockers framtid. För det första har vi beslutat att göra samtliga profilbilder suddiga, vilket sker för att undvika månatlig kostnad på 50 kronor per användare med profilbild. Detta kommer spara SweClockers flera miljoner kronor i avgift, vilket i sin tur fortsätter låta oss bedriva verksamheten. Ett nödvändigt ont, helt enkelt.

Det finns dock möjlighet för medlemmar att få tillbaka sina profilbilder i korrekt utförande. Detta genom att swisha SweClockers EU-kostnaden för profilbilder. Märk swishen med ditt användarnamn och texten "jag trodde jag behövde glasögon", så fixar vi resten. Lägger du till 50 kronor extra så får du tillgång till Bamse Edition, vilket även inkluderar ett unikt tema på SweClockers.

Framtiden™

Tolkar vi EU-reglerna rätt, vilket vi definitivt inte gör, finns det en stor risk samtliga bilder på SweClockers behöver bli suddiga, eller försvinna helt. Detta för att motverka att upphovsrättskyddat material publiceras på sajten utan godkännande från upphovsrättainnehavaren. Samtliga bilder och videoklipp kommer under morgondagen att plockas ner.

Detta är förstås tråkigt för läsare och medlemmar som gillar att dela med sig av bilder och rörligt material i forumet och i nyheter, men med ändringarna kommer fler fördelar. Laddtiden för sidorna kommer gå ner ordentligt då inga bilder eller videor behöver laddas in på sidorna.

Med noll bilder eller videor ser vi över möjligheterna att anamma ett text-TV-liknande gränssnitt för att minimera laddtiderna helt. Detta är ett projekt vi kommer jobba med under 2024 och lanseras mot slutet av året.

Har du synpunkter? Klart du har! Dela med dig av dessa i tråden.