Permalänk

Ingen bild

För ett tag sedan började fläkten på mitt grafik kort (nVidia 7900GTX) gå på max och jag visste inte varför och jag hade ändå tänkt att köpa ett nytt, det blev ett 5770 och det fungerade perfekt i några veckor tills det blev svart på skärmen, så jag satte i det gamla och det fungerade tills jag installerade drivrutinen och då blev det svart igen. Vet inte vad det beror på Har testat en annan skärm och när man startar datorn så går alla fläktar på max.

Är det någon annan som har råkat ut för det här?

Permalänk
Medlem

Har förmodligen blivit något glapp med komponenterna. Hade samma problem med min mini dator, det du borde prova är att plocka ut minneskort, hårddisk, grafikkort, dra bort sladdar från moderkortet och sätta tillbaka allt. Gjorde det och märkte sen att det bara glappade i grafikkortet.

Hoppas det löser sig

Visa signatur

Desktop: Case: Loque - Ghost S1 MK2 + L-Top Hat | MB: ASRock Z390 Phantom Gaming-ITX/ac | GK: Gigabyte GeForce RTX 2070 8GB GAMING OC | CPU: Intel Core i7 9700K @ Stock | PSU: Corsair SF600 v2 | RAM: Corsair Vengeance LPX DDR4 3200MHz 2x8GB | SSD: Samsung 970 EVO 500GB | Watercooling: NZXT Kraken X52 (2xNoctua NF-A12x25 PWM)| [Win 10 x64].

Permalänk

Nu har jag testat det och märkte inga glapp. testade att starta den utan grafik kort och fläktarna går fortfarande på max. Så är det någon som har någon aning om vad som är fel?

Permalänk
Medlem

Får du bild om du spammar F8 under uppstart och startar i felsäkert läge? Inget dammproblem?

Visa signatur

Ingen är perfekt inte ens Najk!

Permalänk

Ne händer inget och jag blåste ur datorn för ett tag sedan så det är knappt ett ända dammkorn i den

Permalänk
Medlem
Skrivet av Danne1992:

testade att starta den utan grafik kort och fläktarna går fortfarande på max.

Få fläktarna normala först innan du sätter tillbaka grafikkortet. Även hårddiskar, tangentbord, mus, USB etc är onödiga och kan orsaka fel eller gå sönder medan du letar orsaken. Ta bort allt utom de 4 viktigaste delarna och se till att dessa 4 funkar.

Moderkort
Processor (Kylare)
Minne
Nätagg (kabel)

Vad har du för nätagg och hur gammal är den?

Nollställ bios. Glöm inte att dra ut kabeln så att hela datorn är död när du gör det. Sen tar du ut batteriet som ser ut som ett mynt en stund (nån minut). Några få måste även ta bort grafikkortet innan de får bild igen så testa även när du bara har de 4 viktigaste kopplade.

Permalänk
Medlem

prova datorn med ett annat grafikkort om du kan det.. skulle gissa på att grafikkortet har dött då det ändå är ett väldigt gammalt kort

Visa signatur

here we go!

Permalänk

Okey, Jag tog bort allt så jag bara hade moderkortet , procesor, minne och nätagg kvar men CPU fläkten och chassi fläkten går fortfarande på max.

Datorn är ca 5 år ( det är en HP) och det är inte det bästa nätagget skulle jag tro.
Hade en bild på Nätagget http://img99.imageshack.us/img99/5076/dsc00792s.jpg

Som jag skrev tidigare så bytte jag till ett 5770 och det gjorde jag bara för typ 6 månader sedan så det är inte så gammalt.

Permalänk

Låter som att ditt modekort är paj. har haft samma problem med en kompis modekort och det gjorde precis lika dant alla fläktar rullar för fullt med inen bild.

Visa signatur

i5 760 3,8 Ghz | Corsair H50 | Asus maximus gene III | Corsair 4GB (2x2GB) 1600MHz | Sparkle GeForce GTX 480 + 9800gtx+ (physx) | Antec P183 mini | Corsair AX 850W 80+ | 2X 500GB Western Digital Caviar Black |

Permalänk

Hur vet man vilket moderkort man ska köpa lr behöver man köpa en helt ny dator?

Permalänk
Medlem

Vi trodde du hade byggt datorn själv. Märkes datorer har egna lösningar jämfört med hemmabygge.

Bra nätagg skulle jag satsa på oavsett om den är trasig eller inte. Antar ditt är 5 år gammal. Speciellt som du redan köpte ett bättre grafikkort. Bra grafikkort kräver mest av nätagget.

Sen beror det på vad du menar med ny dator. Om man ändå ska köpa nytt moderkort till en så gammal märkesdator så är det bättre att uppgradera de andra viktiga delarna också (förra inlägget). Vissa kallar det för ny dator medan andra kallar det för att uppgradera.

Glöm då inte att snabb formatera och installera om allt efter att du köpt nytt moderkort etc.

Permalänk

Jag borde kanske ha nämnt att det det var en märkes dator och inget hemmabygge, men jag antar att jag får kolla runt lite och ser om det blir en ny och då blir det troligtvis ett hemmabygge